Ny entusiastmodell fra Olympus

Dette er et solid bygd, men fortsatt nett, kamera med mye manuell kontroll. De vanlige manuelle funksjonene som blender- og lukkerprioritet, og full manuell eksponering er på plass, og lett tilgjengelige.

Det har samme oppløsning som Mju 700, men har større sensor (1/1,8 tommer), så man får noe mindre støy på bildene.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet er utstyrt med 3x optisk zoom, som gir brennvidder tilsvarende 38-114mm. På et entusiastkamera som dette, hadde vi helst sett at det ble tilbudt bedre vidvinkel. Lysstyrken er på f/2,8-4,9. Det er normal lysstyrke på vidvinkel, men under snittet på tele. I motsetning til forgjengeren SP-310, går det an å øke ISO-verdien opp til 800, men det gir antakelig mer støy enn du ønsker å ha på bildet.

Kameraet er svært likt SP-310 som kom i fjor. De eneste forskjellene er at den nye modellen er svart, mens den gamle var sølvgrå og høyeste ISO-verdi er 800, mot 400 tidligere. Olympus oppgir at kameraet har digital bildestabilisator som et eget motivprogram. Ved nærmere undersøkelse viser det seg at dette bare er muligheten til å øke ISO-verdien til 800, og egentlig ingen bildestabilisator i det hele tatt.

Alt i alt er dette et interessant kamera for de som vil ha alle manuelle funksjoner i en solid innpakning, men fortsatt ha et lite kamera som man kan ha med seg rundt omkring. Dessverre er endringene i forhold til forrige modell for små til at dette blir et spennende produkt.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen