Ny eierstruktur i Symbian

Det var knyttet en del spenning til hvordan de andre mobilprodusentene ville reagere, da Nokia for ikke lenge siden kunngjorde at de ville kjøpe Psions aksjepost på 31 prosent i Symbian.

Markedsleder
Symbian er selskapet som i dag eier rettighetene til operativsystemet med samme navn, et operativsystem som i øyeblikket er markedsledende på mobiltelefonmarkedet foran Microsoft Windows Mobile og Palm.

NÃ¥ er imidlertid eierne i Symbian enige om hvordan fremtiden skal se ut, og engasjementet understrekes ved at det skytes mer kapital inn i selskapet.

Nokia fortsatt størst
NÃ¥r denne prosessen avsluttes i neste uke er det ventet at Nokia vil sitte med 47,9 prosent eierandel, og ikke 63,3 slik det ville blitt om de overtok Psions aksjepost alene.

Eierfordelingen etter avsluttet prosess vil da bli slik (dagens andel i parentes):

  • Nokia 47,9 (32,2)
  • Ericsson 15,6 (17,5)
  • Sony Ericsson 13,1 (1,5)
  • Panasonic 10,5 (7,9)
  • Siemens 8,4 (4,8)
  • Samsung 4,5 (5,0)
  • Psion 0,0 (31,1)

 

Eierne er også enige om å innsette en ny og nøytral styreformann i selskapet. Symbian operativsystem brukes nå i 34 ulike telefonmodeller og til sammen har ti produsenter lisens på OS-et.

Fornøyd
Økonomidirektør i Ericsson, Karl-Henrik Sundstrøm sier i en kommentar at han er svært fornøyd med at det har gått så greit å få eierne til å skyte mer penger inn i selskapet, og at oppslutningen om OS-et er så bred som den er. - Dette sikrer Symbians fremtid som et uavhengig selskap, sier Sundstrøm.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen