Ny ebokleser utfordrer Kindle

Tysk-engelske Plastic Logic tar teknologien bak eboklesere til nye høyder. Deres nye leser er tynn, og samtidig fleksibel og kan dermed bøyes for å sikre optimale leseforhold, og gjør den mer praktisk å transportere og oppbevare.

Voksende marked
Markedet for ebøker har vært i stadig vekst i løpet av de siste to årene, men det er først i år det virkelig begynner å skje noe. Amazon har solgt mye av sin Kindle, og nylig skrev vi om planene for både produktutgivelser, planene for ebok-lanseringer og eboklesernes inntog i det norske skolesystemet.

Snart vil du få tilgang til en rekke både nye og gamle bøker via norske tjenester, og i motsetning til tidligere lesere er leseopplevelsen med de nye variantene på høyde med å lese en vanlig bok.

Sikter mot bedriftsmarkedet
Det spørs imidlertid hvor stor trussel Plastic Logics leser vil bli mot Kindle og de andre eksisterende modellene. Mens de andre produsentene nå satser hardt på å komme ut mot massemarkedet, har Plastic Logic selv uttalt at de hovedsaklig satser mot bedrifter.

Hva dette betyr er umulig å si, men i de fleste slike tilfeller har det ofte en sammenheng med prisnivået. Forvent dermed at ved lansering i andre kvartal 2009, så vil leseren gjøre et solid innhogg i lommeboken for privatpersoner.

Mange bruksområder
Med sitt ønske om å vinne over bedriftmarkedet har Plastic Logic også sørget for en rekke ekstra funksjoner utover bare det å lese bøker. Leseren vil ha støtte for de fleste varianter av Office-dokumenter, samt PDF-filer.

Leseren vil også ha innebygget WiFi, og ha direkte tilgang til nedlasting av en rekke av verdens største aviser. Det er imidlertid kvaliteten på skjermen utviklerne fremhever som det som skiller leseren fra konkurrentene.

- Kvaliteten på leseopplevelsen er det som er viktigst for oss, og det er her vårt produkt hovedsaklig skiller seg fra konkurrentene. Dagens lesere er klumpete og har glasskjermer som ikke leverer en god nok opplevelse. Plastic Logic forbedrer alle elementer både gjennom kvalitet, bruksområder og fleksibilitet, skryter administrerende direktør, Richard Archuleta i Plastic Logic.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen