Ny dobbelkjerne-Xeon på trappene


Intels spådom for prosessorkjerneutvikling

En ny Xeon MP-prosessor forventes å bli lansert neste uke. Prosessoren vil bli innlemmet i Xeon 7000-serien og får trolig en klokkefrekvens på rundt 3 GHz.

Både Dell, HP og IBM forventes å være raskt ute med nye servere eller oppgradere eksisterende produkter med Intels nye dobbelkjerne.

Dette betyr at Intel ser ut til å rulle ut sine Xeon-prosessorer noe tidligere enn det som først var forespeilet. Tidligere i år ble det sagt at Xeon ikke ville komme med dobbelkjernedesign før tidlig i 2006. Sterkt press fra kunder og dobbelkjernetilgjengelighet på AMD Opteron kan ha vært avgjørende for flytting av tidsskjema.

Tidlig neste år kommer en dobbelkjerne Xeon DP, foreløpig kjent som "Dempsey". Denne vil lanseres sammen med "Bensley"-plattformen (som inkluderer et nytt brikkesett). Senere samme år kommer "Woodcrest"-prosessoren.

På MP-fronten vil "Tulsa" introduseres i midten av året. Denne vil benytte samme brikkesett-type som dagens "Paxville MP".

Senere kodenavn for 2007 som er verdt å merke seg er "Caneland" og "Tigerton". Denne plattformen vil integrere en rekke nye finesser, blant annet "Dedicated High Speed Interconnect". I Tigertons tilfelle kopler denne teknologien sammen prosessoren med brikkesettet i form av fire høyhastighets-busser.

Det er viktig å få med seg at "Dedicated High Speed Interconnect" ikke er en kloning av AMDs HyperTransport. Ifølge en talsmann for Intel vil ikke "Tigerton" har integrert minnekontroller, men man vil sette inn en betydelig mengde prosessorcache for å veie opp for den "latency" som følger av en ekstern minnekontroller.

(Kilder: eWeek, Yahoo News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen