Ny DLNA-standard annonsert

DLNA (Digital Living Network Alliance) har annonsert nye retningslinjer utviklet i samarbeid med internasjonale kabel-, satelitt- og telekommunikasjonsselskaper for å gjøre det enklere å spille av kommersielle premium-videoer for brukerne.

Den nye standarden tar for seg den stadig økende etterspørselen etter forenklet tilgang til kommersielt premium-innhold rundt omkring i hjemmet – inkludert filmer og TV-serier.

De nye retningslinjene vektlegger beskyttet streaming via DTCP-IP som skal gjøre tjenester fra leverandører lettere tilgjengelig for avspilling på digitale TV-er, Blu-ray-spillere, spillkonsoller og set-top-bokser.

Første steg

DLNA ble opprettet i 2003 og er et samarbeid mellom rundt 250 aktører innen hjemmeelektronikk. DLNA spesifiserer retningslinjer som skal gjøre det enkelt for forskjellige typer hjemmeelektronikk som datamaskiner, håndholdte enheter og annet lyd- og bildeutstyr å kommunisere med hverandre.

Ifølge formann og president i DLNA, Nidhish Parikh, har tjenesteleverandørmedlemmene i organisasjonen vært viktige i utviklingen av de nye retningslinjene. Parikh sier: – Sammen kan vi utvikle den digitale distribusjonen av innhold i hjemmet.

– Utgivelsen av disse retningslinjene er det første steget i hva som kommer til å bli en global nøkkelstrategi for DLNA det neste året, avslutter han.

Felles metode

– De nye DLNA-retningslinjene er til stor hjelp for Time Warner Cable ettersom de definerer en felles metode for å levere vårt innhold til diverse forbrukerelektronikk som TV-er, spillkonsoller, nettbrett og smarttelefoner, forteller Mike Lajoie, teknisk sjef i Warner Time Cable.

– Dette vil hjelpe oss å gå forbi tradisjonelle forretningsmodeller og levere innhold hvor som helst, når som helst og på hvilken som helst enhet, sier Jay Rolls, senior teknisk visepresident ved Cox Communications.

Din mening

Hva tror du om de nye retningslinjene fra DLNA? Vil de bidra til å gjøre teknologien lettere og mer sømløst integrert i hjemmet? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: PR Newswire)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen