Ny Communicator med GPS

 

Nokia E90 Communicator

Dimensjoner: 13,2 x 5,7 x 2,0 cm, 210 gram

Teknologi: GSM 850, 900, 1800, 1900, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, Wi-Fi.

Maskinvare: Blåtann v2.0, mini-USB, 128 MB ROM, støtte for MiniSD-minnekort.

Batteri: Tale GSM: 5 timer. Hviletid GSM: 14 døgn.

Skjerm: Innerskjerm: TFT, 16,7 millioner farger, 800 x 352 piksler. Ytterskjerm: TFT, 16,7 millioner farger, 240 x 320 piksler.

Kamera: 3,2 megapiksler, blits, autofokus.

Programvare: Series 60 v3. Mp3-spiller, videospiller, QuickOffice, Nokia S60 Browser, Maps, Nokia Intellisync, Nokia Office Tools, VoIP, WorldMate, Wireless Presenter

På fredag kunne Amobil vise deg de første bildene av Nokia E90 Communicator. I dag kom den offisielle lanseringen av E90, som er den første nylanseringen i Communicator-serien på to år.

Telefonen er utformet på samme måte som tidligere kommunikatorer. På forsiden er det en vanlig mobiltelefon med nummertaster, mens det inni skjuler seg en full kommunikator med bredskjerm og qwerty-tastatur som kan brettes ut etter behov.

En av de viktigste nyhetene i E90 er den innebyggede GPS-modulen. Dette åpner for satelittnavigering både i bil og til fots. Du kan for eksempel finne frem en kontakt i adresseboken og bli guidet frem til dørstokken. Eller finne nærmeste serveringssted eller bensinstasjon.

Nokia har lagt ved Maps-programvaren sin, som er er sentral i selskapets videre satsing på GPS. Produsenten har allerede lovet GPS i samtlige av N-modellene de lanserer i år. Nå ser det altså ut som om proffmodellene i E-serien vil få samme behandling.

Nokia Maps planlegger ruten for deg

Nokia Maps planlegger ruten for deg.

En annen av nyhet E90 bringer på bordet er støtten for HSDPA, som gir deg høyhastighets tilkobling mot internett i 3,6 Mbps via mobilnettet. Både Netcom og Telenor vil rulle ut slik HSDPA-teknologi i i år.

E90 har i tillegg wi-fi, som gir hakket høyere hastighet når du befinner deg i en trådløs sone. Denne teknologien har dukket opp i stadig flere av Nokias profftelefoner den siste tiden, og åpner for IP-telefoni. Nokia har for øvrig utstyrt E90 med egen programvare for å føre samtaler over IP.

Ellers har telefonen en heftig skjerm med en oppløsning på hele 800 x 352 piksler. Det gjør det mulig å vise nettsider i sin fulle bredde. Fargedybden skal ligge på 16,7 millioner farger.

E90 bruker mensystemet Series 60, som det allerede finnes et solid utvalg av programvare for. Tidligere har Nokia brukt et eget menysystem for kommunikatorene sine kalt Series 80, men dette ser nå ut til å være gravlagt for godt. Med i pakken får du støtte for push-epost samt redigeringsmuligheter for dokumenter fra Word, Excel, Powerpoint, Acrobat, m.fl.

Telefonen har doble kameraer. Et 3,2 megapikslers kamera med blits og autofokus på baksiden av telefonen, samt et kamera foran som brukes til videotelefoni og portrettbilder. Ellers kommer telefonen med musikkspiller og FM-radio.

Nokia leverer E90 med 128 MB innebygget minne. I tillegg kan telefonen utstyres med MiniSD-minnekort i størrelser på opptil 2 GB.

E90 Communicator er ventet i butikkhyllene i andre kvartal av 2007. Prisen vil trolig ligge på rett over 8000 kroner her til lands inklusive moms og før subsidier.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen