Ny Communicator

Det siste halvåret har Nokia satset hardere på bedriftsmarkedet, blant annet med sin nye E-serie. I høst viste selskapet også frem sin nye Java-baserte programvareløsning for forretningsmarkedet, Nokia Business Center.

WiFi-tilgang er ikke lenger uvanlig i kontorlandskap, og gjør at de ansatte i en bedrift raskt og enkelt kan synkronisere sine håndholdte maskiner opp mot bedriftens tjenere. I Nokias Communicator-serie, som er spesielt myntet på bedriftsmarkedet, er det hittil kun én modell som kan skilte med støtte for Wi-Fi, nemlig 9500.

Nå har det imidlertid skjedd en familieforøkelse på finnenes fabrikker, og i dag utvidet Nokia sin Communicator-serie ved å slippe 9300i. Den nye kommunikatoren er en oppgradert versjon av 9300, som kom på markedet i fjor, og stiller opp med nettopp WiFi-støtte.

Det er ikke mange forskjeller å spore mellom 9300 og 9300i, nærmere bestemt to. I tillegg til WiFi-muligheter har 9300i også støtte for en rekke epost-klienter, som BlackBerry Connect, IBM WebSphere, Oracle Collaboration Suite, Smartner og Visto. Skal du bruke BlackBerry og Visto bør du imidlertid vite at disse e-postklientene ikke har støtte for Wi-Fi.

Wi-Fi og epost-klienter er nøkkelfunksjoner for bedrifter som blir stadig mer avhengige av trådløs teknologi og muligheter til å synkronisere kontoret med sine håndholdte enheter ute i felten. For øvrig vil 9300i i likhet med 9300 også ha støtte for både blåtann, infrarød, GPRS og EDGE.

Bortsett fra en litt dypere fargetone, vil 9300i ha et identisk ytre sammenliknet med sin forgjenger. Modellen vil lande i butikkhyllene i løpet av første kvartal av 2006. I følge det svenske nettstedet Mobil skal 9300i ha en pris på omtrent 700 Euro, eller drøye 5500 kroner.

(Kilder: Nokia, Mobil)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen