Ny Caviar-serie underveis

Western Digital (WD) er en av de store harddiskprodusentene og satser nå friskt i kampen om kundene. Deres nye serie skal produsere lite varme, være stillegående, ha god ytelse og lang holdbarhet. Dette høres jo unektelig meget fristende ut, men vi får se om WD greier å oppfylle alle disse utsagnene.

Spesifikasjoner
Den nye serien henvender seg både til både til desktop- og til noe serverbruk. Rotasjonshastigheten blir på 7200 rpm og diskene vil være tilgjengelige både med SATA- og PATA-grensesnitt.

Serien vil videre kunne by på både 2 og 8 MB cache. Kapasitetsmessig vil harddiskene foreligge i 40, 80, 120, 160, 200, 250 og 320 GB.

For å bøte på støyen benytter WD seg av noe de har kalt WhisperDrive og SoftSeek. WD skal også ha gjort noe med effektforbruket for den nye serien. Et lavere effektforbruk fører til lavere varmeutvikling. Mindre varme fører igjen til lengre levetid på harddiskene.

WD Caviar SE 320 GB vil koste USD $249. Direkte overført til norske priser tilsvarer dette drøye 1500 kroner. Disken skal komme til butikkene en gang i januar.

(Kilder: VR-Zone, WD)

Kommentarer (37)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen