Ny Bropia-orm i sirkulasjon

Bropia-ormen finnes nå i minst 14 ulike versjoner, og det var en av disse som spredte seg blant norske MSN-brukere i går. Ormen sprer seg ved å sende en link til alle kontaktene til en infisert bruker, med en kort tekst foran og et smilefjes bak. Den infiserte brukeren logger av MSN med en gang etter at viruset har videresendt seg selv. Du bør være svært forsiktig med å trykke på linker som venner sender deg via MSN.

Filen har fått filendelse .pif, som gjør at Windows kjører filen når du velger å åpne den. Viruset viser deg da et bilde av en naken dame med rosa håndjern på, samtidig som den forsøker å spre seg. Alle dine MSN-kontakter vil da også bli tilsendt linken, slik at viruset kan spre seg videre. Andre versjoner av viruset viser andre bilder, blant annet et bilde av en stekt kylling.

Om du blir infisert legger viruset inn W32.Spybot-ormen, som åpner en hel rekke bakdører inn til din PC. W32.Spybot blir styrt via IRC av en ondsinnet person, og kan sende dine private data over nettet.

Alle de store antivirus-leverandørene tar knekken på ormen, slik at om du har oppdatert antivirus-programvare, trenger du ikke bekymre deg.

Kilde: Symantec, Forumet

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen