Sony BDP-S790B

Ny Blu-ray-spiller oppskalerer til 4K

Sony BDP-S790B

Ny Blu-ray-spiller oppskalerer til 4K

Sony gjør seg klar for fremtidens oppløsning.

Sony skal lansere fire nye Blu-ray-spillere i 2012. Blant godsakene finner vi flere Internett-tjenester og, ikke minst, muligheten til å oppskalere til 4K-oppløsning på toppmodellen BDP-S790B.

De øvrige modellene heter BDP-S390B, BDP-S490B og BDP-S590B.

– Gir merkbar forbedring

Alle de nye spillerne kan spille av CD, DVD og Blu-ray, mens S590B og S790B også tilbyr støtte for 3D-Blu-ray i Full HD-oppløsning.

Toppmodellen S790B kan i tillegg skalere bildet opp til 4K-oppløsning – det vil si fire ganger så høy oppløsning som Full HD. Oppskalering innebærer at bildet på filmen ikke vil bli like bra som hvis filmen faktisk ble levert i 4K, men Sony hevder at dette likevel skal gi en merkbar forbedring.

For å eventuelt se forandringene må man naturligvis ha en TV eller projektor med 4K-oppløsning.

Sony BDP-S590B
Sony BDP-S590B

Ikke behov for Smart TV

Den andre viktigste egenskapen ved de nye avspillerne er økt tilgjengelighet. Sony introduserer Internett-tjenester i Blu-ray-spillerne, slik at man ikke behøver en Smart TV for å kunne dra nytte av dette. Spillerne kommer også utstyrt med WiFi-teknologi, slik at man slipper ledningskaos.

De nye modellene inneholder dessuten Music Unlimited, som er Sonys nye nettskybaserte musikktjeneste – med et bibliotek på over 12 millioner låter fra store og små plateselskaper.

Av andre nyheter finner vi muligheten til å få mer informasjon om en film eller en sang mens man ser eller lytter til den ved hjelp av et enkelt tastetrykk på fjernkontrollen. I tillegg kan man sende musikk, bilder og liknende over fra smarttelefonen eller nettbrettet over på Blu-ray-spilleren og dermed til den større TV-skjermen – alt ved hjelp av en enkel håndbevegelse.

Pris og tilgjengelighet

De nye Blu-ray-spillerne fra Sony vil bli tilgjengelig fra og med april 2012. De to billigste modellene går for i overkant av 1100 kroner, mens S590B kommer til å koste rundt 1800 kroner og S790B 2400 kroner.

(Kilde: FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen