Ny Blackberry med GPS

Annonsør­innhold
Les hele saken »


8800g justerer lysstyrken i skjerm og knapper etter omgivelsene

RIM lanserte i dag Blackberry 8800g. Dette blir den første telefonen fra selskapet med satelittsporing (GPS). Slik teknologi har dukket opp i stadig flere profftelefoner i år, og nå følger altså RIM etter resten av markedet.

RIM lover at satelittsporingen i 8800 skal være godt sydd sammen med de andre funksjonene til telefonen. For eksempel kan du klikke på et gatenavn i adresseboken og få en veibeskrivelse for å komme deg dit fra der du står. Du kan også få laget et kart og sende det avgårde i en e-post.

I tillegg skal det være mulig å generere kart som viser hvor selskapets ansatte og kjøretøy befinner seg til enhver tid, forutsatt at alle bærer med seg mobiltelefonen.

Nykommeren er betraktelig tynnere enn sin mer lubne forgjenger, og måler ikke mer enn 1,4 cm over midjen. Til sammenligning er 8700g rundt 2 cm tykk.

RIM skryer også av at 8800 har bedre batterilevetid enn forgjengerne. De offisielle spesifikasjonene hevder telefonen skal klare 5 timer tale eller saftige 24 døgn med hvile.

8800 har ingen piletaster for å bla rundt i menyene . I stedet satses det videre på den perlelignende kulen vi først så i Blackberry Pearl. I vår test av Pearl påpekte vi at kulen var for hard og upresis. Det gjenstår å se om løsningen til 8800 er noe bedre.

Les Amobils test av Blackberry 8700g >
Les Amobils test av Blackberry Pearl >

Skjermen til 8800 holder en oppløsning på 240 x 320 piksler, som er tilsvarende det vi så i forgjengeren. I likhet med Pearl håndterer den multimedia som musikk og video, som kan lagres på MiniSD-kort. Telefonen vil selges i versjoner både med og uten kamera.

Ingen 3G
Den kanskje største akilleshælen til 8800 er at telefonen ikke har støtte for 3G, i likhet med alle de andre smarttelefonene RIM har lansert det siste året. I stedet satser man videre på EDGE, som ikke gir like høy hastighet.

RIM lover at 8800g skal være i butikkene allerede i slutten av februar. Det er ennå ikke bekrefteftet at telefonen vil dukke opp her i Norge, men ingenting tyder på det motsatte. Hva man må punge ut for et eksemplar er fortsatt ikke offentliggjort.

RIM har lansert et eget nettsted der du finner mer informasjon og bilder: Blackberry8800.com.
ZDNet har også publisert en sniktitt på Blackberry 8880.

(Kilder: AllDeaf, Blackberry.com, Cingular, WebWire, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen