Ny Blåtann-trussel

Symbiantelefoner med Series 60-grensesnittet er igjen i skuddlinjen for et nytt hissig virus. Det nye er at dette viruset har evnen til å spre seg via Blåtann til andre mobiler som har Blåtann aktivert på telefonen.

Hva som er spesielt ille med dette viruset er at det sprer seg via Blåtann, noe Skulls A ikke kunne, sier leder for F-Secure Mikko Hyppönen

Angriper kun ved invitasjon
Mens Skulls A byttet ut alle symbolene på telefonen med hodeskaller, nøyer Skulls B seg med å plassere et symbol på telefonen. Dette medfører at brukeren selv må hjelpe viruset litt på vei ved å trykke på symbolet. Symbolet ligner på et puslespill symbol. Hvorfor den ikke aktiviserer seg selv er i følge Hyppönen en feil i programmeringen. Men når brukeren har slått til og aktivisert viruset har den samme ødeleggende virkning som sin forgjenger. Alle programmer slutter å virke og telefonen er satt tilbake til den tid man kun hadde mulighet til å ringe med telefonen.

Da F-secure testet viruset på Series-60 telefoner gjorde de en underlig oppdagelse. Viruset angriper nemlig alle Series 60 telefoner unntatt Siemens SX1. Hvordan dette har seg er det ingen som har en god forklaring på.

Det ser ut til at Siemens SX1 er immun mot dette viruset, sier Hyppönen

F-secure anbefaler folk å ha Blåtann slått av eventuelt skjult. Og ber folk ta kontakt hvis de får viruset på mobilen. På sine Web-sider har de også en oppskrift på hvordan man blir kvitt den ubudne gjesten. Der får man også tak i virusprogram for mobiltelefoner. Noe som ser ut til å bli like viktig på mobiltelefoner som på hjemmedatamaskinen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen