Ny Blåtann-standard fra Nokia

I fremtiden vil man med Nokias Bluetooth SIM Access Profile (SAP) kunne sette seg inn i en bil med Blåtann-funksjon, hvoretter bilen vil kunne finne SIM-kortet til mobiltelefonen din og bruke dette. Man kan vise både lagrede nummer og meldinger på en integrert telefon i bilen og bruke SIM-kortet som om det stod fysisk i enheten.

Tidligere har man kunnet ringe fra telefoner innebygget i biler uten bruk av kabler, men man måtte da sette inn et eget SIM-kort i selve enheten i bilen, noe som ikke utgjør noen særlig forskjell fra å koble telefonen til bilen med kabel. Du fikk da heller ikke tilgang til de nummer og meldinger som var lagret på SIM-kortet i telefonen, slik den nye Blåtann-standarden nå åpner for.

For den opptatte foretningsmannen som stadig er på farten vil det utvilsomt være praktisk å slippe å tenke på å koble telefonen til bilen hver gang man skal ut å kjøre. Vi tør derfor spå at Nokias nye standard vil bli godt mottatt av denne brukergruppen. Bilprodusentene vil også utvilsomt være interessert i å oppnå en enda høyere grad av kjørekomfort og brukertilpasning i bilene sine.

Dette er nok et eksempel på de allsidige bruksområdene som finnes for Blåtann, som erstatter og forenkler stadig flere løsninger på mobilfronten som før krevde kabel. Nokia kommer til å demonstrere den nye standarden på NMIC (Nokia Mobile Internet Conference) i Frankrike i slutten av denne måneden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen