Ny bildesøketjeneste klar til høsten

Alternativ tekst mangler

Bildesøketjenesten Riya skal ifølge nettstedet Cnet news.com være klar i versjon 2.0 til høsten. Tjenesten er basert på ansiktsgjenkjennelse som i mange år er blitt brukt av politiet for å finne frem bestemte personer. Den nye tjenesten skal gjøre det mulig for hjemmebrukere å bruke teknologien til sine fotoalbum.

Selskapet Riya drives av en gruppe forskere ved Stanford University. "Contextual recognition" er en forsterket versjon av ansiktsgjenkjennelse. Programmet ser på en rekke trekk ved et bilde av et ansikt, og bruker dette som informasjonsgrunnlag for å finne bilder av samme person et annet sted. Dette kan være trekk som selve ansiktet, klær som personen har på seg og andre ting.

Fordelen med ansiktsbilder hos hjemmebrukere er at de har mye enklere struktur enn mange av de strukturene som politiet må analysere i sitt arbeid. Riya er blitt optimalisert til å gjenkjenne ansikter under forskjellige tilstander og omgivelser.

Riya 2.0 skal etter planen slippes i oktober eller november. Dagens versjon av Riya er fortsatt i en betaversjon, men denne kan brukes til å organisere, dele og lagre bilder på servere. Brukere kan overføre bilder til Riya-serveren, og disse bildene kan brukes til å "trene opp" systemet til å gjenkjenne ansikter. Denne betaversjonen ble sluppet i mars, og i løpet av de første syv ukene ble rundt syv millioner bilder overført til serveren.

(Kilde: TechWeb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen