Ny betaversjon av Opera

Vi planlagte egentlig en versjon 7.60, men etterhvert som vi kom lenger og fortsette å legge til forbedringer og funksjonalitet, ble det veldig klart at vi nå har en nettleser som er så mye kraftigere, sikrere og lettere å bruke, at den fortjente et større hopp i versjonsnummer skrev Jon S. von Tetzchner i en pressemelding.

Blant de nye egenskapene til programmet, finner man talestyring og en enklere installasjonsprosess. Talestyring skal gjøre det enklere for personer som har problemer med å benytte mus og tastatur å utnytte nettet. Samme funksjonen kan også lese opp innholdet på en nettside. En søppelbøtte som representerer tidligere lukkede vinduer er på plass, slik at dersom du lukker et vindu ved en feil, slipper du å miste arbeid. I tillegg finner du også blokkerte pop-up-vinduer her, slik at du kan slippe disse igjennom når det er nødvendig.

RSS har nå fått en større plass i Opera, og du kan nå enkelt klikke på et lite ikon i adressebaren for å abonnere på RSS-feeds hos sider som støtter det. En Fit-to-Window-funksjon skal kunne forhindre horisontal skrolling på alle nettsider, en funksjon som kan være svært praktisk, men bryter opp designet på mange nettsider.

Opera er fremdeles under 4MB å laste ned (uten Java), og du kan få tak i beta-versjonen fra Opera.com. Endringsloggen finner du her.

Kilde: Opera

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen