Ny bestselger fra Sigma?

Tidligere i høst kom Tamron med ny og stabilisert utgave av sin svært populære Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di-II LD Aspherical (IF), i form av Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di II VC LD Aspherical (IF), og nå har Sigma svart på tiltale.

Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro HSM har lenge vært en av produsentens mest populære zoomobjektiver, mye takket være brukbar lysstyrke og brennviddeomfang for en relativt rimelig penge, og nå har altså dette kommet i en ny utgave for både Canon, Nikon, Pentax og Sony, i tillegg til Sigmas egen fatning.

Gammel og ny versjon kan du sammenligne her, og som vi ser så har ikke bare den nye versjonen fått bildestabilisator, men også bedre lysstyrke i tele-enden. Dette har bidratt til å gjøre nærgrensen ørlite granne dårligere, fra 20 cm til 22 cm, noe som igjen reduserer det maksimale makroforholdet til 1:2,7. Dette er imidlertid for små tap å regne, når det byttes i både bildestabilisator såvel som forbedret lysstyrke. Den nye versjonen blir for øvrig også 65 gram tyngre og 6,5 mm lengre enn den gamle.

I følge Sigma skal frontelementet ikke rotere mens man fokuserer, slik at det ikke er noe problem å benytte det nye objektivet med polafilter eller andre filtre som roterer. Sigma kan videre opplyse at den nye bildestabilisatoren skal være god for fire trinn, og skal for Sony og Pentax visstnok også fungere selv om kamerahuset har innebygget stabilisering på bildebrikken. Hvordan dette gjøres, eller nøyaktig hva som gjøres, sier de imidlertid ingen ting om. Vi vet med andre ord ennå ikke sikkert om de to stabilisatorene fungerer sammen på et vis, eller om den i kameraet skrus av automatisk til fordel for den i objektivet.

Tilgjengelighet og pris i Norge er ennå ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen