Ny barnetelefon

Tross bekymringer for stadig yngre brukere satses det for første gang på en helt ny type mobiltelefon. Den barnevennlige telefonen er designet spesielt for barn i alderen åtte til 12 år. Lettvekteren på 56 gram er en såkalt samtaletelefon. Den er utstyrt med fem knapper, hvor to brukes til å svare eller legge på med, en for telefonbok og to hurtigtaster for å ringe mor eller far.

Det trengs en PIN-kode for å legge til nummer i telefonboken, som kan lagre opptil 22 utgående nummer. Ikke bare er den en fryd for barnehånden, den lyser også opp mørket. Dette står sterkt i stil med navnet, som på norsk betyr ildflue.

Tanken bak mobiltelefonen er at foreldre skal kunne holde kontakten med ungene sine, uten å risikere at disse svir av mangfoldige hundrelapper på for eksempel SMS-tjenester. Den yngre garden blir som kjent lett påvirket av reklame. Når hvert Donaldblad florerer av fristende og fargerike annonser for alt fra ringetoner til bakgrunnsbilder er det klart at en åtteåring lett greier å brenne en pen slump penger.

Telefonen er imidlertid ikke helt ribbet for underholdningsfunksjoner. Man kan blant annet velge mellom flere forskjellige ringetoner, animerte skjermsparere og bakgrunnsfarger. Dermed har man en leke som gjør at urolige foreldre når som helst kan ta kontakt med ungene sine når klokka passerer leggetid.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen