Ny Bagle-variant spres raskt

Det er blitt ganske mange varianter av denne Bagle-ormen etter hvert. Den nye varianten heter Bagle.AG, det vil si at når hele det engelske alfabetet er brukt opp fra A til Z for å navngi et virus, brukes to bokstaver (for eksempel AA, AB og så videre). Denne ormen sprer seg via e-post vedlegg og delte mapper.

Den nye varianten ble først oppdaget lørdag og den er ikke så forskjellig fra tidligere vaianter. Hos symantec.com har ormen foreløpig fått katekorien "3" hvor "5" er den mest kritiske kategorien.

Årsaken til spredninen er at avsenderadressen er falsk og kan dermed tilsynelatende komme fra venner og kjente. Vedlegget er som regel på formater som .zip, .exe. eller .scr, og har et kort navn som for eksempel "Foto3" "Secret" "Doll" eller "Cat".

Hvis Bagle.AG infiserer PC-en din, samler den inn e-post adresser fra harddisken og installerer egen SMTP-maskin på PC-en din, og denne brukes til å sende store mengder meldinger videre.

Se vår datavirus-guide angående informasjon om hvordan du kan beskytte deg mot datavirus, ormer og andre viruslignende trusler på Internett.

(Kilder: pcworld.com, symantec.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen