Ny Bagle-variant

Flere antivirus selskaper melder om en ny variant av Bagle-ormen som sprer seg med stor fart på Internett. Den går under forskjellige navn, for eksempel Bagle.az, Bagle.AM eller Beagle.AR, og skal spre seg raskere enn andre Bagle-varianter.

Ormen kommer via e-postvedlegg fra en falsk avsenderadress, men mange e-postprogrammer som for eksempel Microsoft Outlook og Outlook Express, skal i utgangspunktet klare å stoppe slike vedlegg automatisk.

Den nye Bagle-varianten kommer med en e-postmelding med et emnefelt (subject) som kan være "Re: Hi!", "Re: Thank you!" eller "Re: Thanks :)". Selve innholdet i meldingen er alltid ":))". Meldingen kommer med vedlegget som har filnavnet "Joke" eller "Price" og med etternavnet ".com", ".cpl" ".exe" eller ".scr".

Hvis brukeren kjører vedlegget, kopierer ormen seg selv til systemmappen i Windows, og den starter hver gang Windows starter. Ormen kopierer seg selv mellom delte mapper i lokale nettverk (LAN), P2P-nettverk og via e-postutdeling som bruker en innebygd SMTP-maskin. Ormen prøver også å slå av antivirus-programmer.

Ønsker du å kvitte deg med forskjellige varianter av Bagle-ormen, finner du et verktøy hos Symantec.

Se også vår datavirus-guide.

(Kilde: eweek.com, symantec.com)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen