Ny Asus ungdomsmobil

Asus er nok mest kjent for sine komponenter for datamaskiner, men det taiwanske selskapet lager også mobiltelefoner. Seks telefoner har blitt vist fram til nå, og V66 blir nå den syvende modellen i rekken etter at den ble vist frem for pressen i forrige uke.

Asus hevder selv at V66 er en mobiltelefon skapt for dagens ungdom. Fokuset ligger på underholdning, og den mest spennende funksjonen skal ligge i MV Director. Dette programmet lar deg ta i bruk fotografier, videoklipp og musikk du har lagret på telefonen, og setter det sammen til en fiks ferdig musikkvideo.

Telefonen har også innebygd radio, samt en mediespiller som spiller av MP3-musikk og MPEG4-video. Det interne minnet er ikke større enn 32 MB, men det kan utvides ved hjelp av minnekort i MiniSD-format, som for tiden finnes i størrelser på opp til 2 GB.

Ellers er ikke V66 noe å klappe for spesifikasjonsmessig. Skjermen har ikke høyere oppløsning enn 128 x 160 piksler, som er helt i bunnsjiktet for en mobiltelefon i dag og neppe gir et særlig skarpt skjermbilde. Kameraet har en like mager oppløsning på kun 0,3 megapiksler.

Til gjengjeld for alt dette er V66 en ganske liten og hendig telefon. Den er kun 1,9 cm tykk og veier ikke mer enn 90 gram. Det kan nok også tenkes at den er priset ganske rimelig.

Asus utvikler mobiltelefonene sine for GSM-nettet, som betyr at de uten problemer kan brukes her hjemme. V66 er for øvrig en trippelbåndstelefon, som betyr at den også kan brukes på det nordamerikanske kontinentet.

Hvorvidt det er aktuelt med en europeisk lansering av V66, gjenstår å se. Ingen av mobiltelefonene til Asus selges for øyeblikket hos norske nettbutikker, men flere butikker har tatt inn selskapets Mypal-linje med håndholdte datamaskiner.

På hjemmesiden til Asus finner du en full oversikt over selskapets mobiltelefoner.

(Kilder: Asus, Digit-Life, Mobilewhack)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen