Ny app sprer hemmelighetene dine

PostSecret topper App Store-listene i USA med all verdens avsløringer.

Bærer du på en hemmelighet?

For noen kan det være en tung byrde å vite noe som noen andre absolutt ikke må få vite. Å dele dette anonymt kan bety katarsis for både sjel og sinn, og det er nettopp det å dele en anonym hemmelighet PostSecret går ut på.

En mann ved navn Frank Warren startet i 2005 en blogg der han oppfordret folk til å sende ham hemmeligheter skrevet ned på et postkort - helt anonymt. Hver søndag publiserte han 10 nye postkort, og i USA ble dette prosjektet en liten snakkis. Spredningen av anonyme hemmeligheter pågår fortsatt på den samme siden.

Nå er ideen tatt med videre til App Store. Konseptet er langt på vei det samme: Du sender inn - anonymt - dine innerste hemmeligheter og disse publiseres i PostSecret-appen slik at alle får se og lese dem.

Flere norske hemmeligheter

Slik ser postkortene ut. Når du trykker på et av dem, vises det i fullskjerm.
Slik ser postkortene ut. Når du trykker på et av dem, vises det i fullskjerm.

PostSecret gikk rett til topps i den amerikanske App Store, og det på under et døgn, ifølge Mobilsiden.dk. Derfor lot vi oss friste til å punge ut de 14 kronene appen kostet for å se med egne øyne hva i all verden dette gikk ut på.

Vi ble møtt av et bildegalleri med mange forskjellige bilder, eller "postkort". Det de alle hadde til felles var at noe var skrevet på dem. En hemmelighet. Det kunne dreie seg om alt fra utroskap, forbudt kjærlighet og fetisher, til spiseforstyrrelser, savn, sorg, barnløshet, angst, depresjon og homofili - bare for å nevne en del gjengangere. Gjerne ting som er litt tabu å snakke om med fullt påklistret navn og ansikt, enten i den virkelige verden eller i ikke-anonyme sosiale medier.

Slik vises postkortene på kartet.
Slik vises postkortene på kartet.

Det var også mulig å få frem et verdenskart der hemmelighetspostkortene dukket opp i store bunker. Norge er et lite land, og man skulle kanskje ikke tro at det var så lett å være anonym her, men det virker det faktisk som om man er. Du kan nemlig ikke zoome så langt inn at du skal kunne klare å identifisere den som bærer på en hemmelighet, eller nøyaktig hvilken by eller hvilket tettsted vedkommende bor.

Vi leste flere norske hemmeligheter som tyder på at PostSecret-konseptet kanskje kan ha noe for seg. Flere av de som har skrevet om noen av emnene nevnt ovenfor blir møtt med anonyme postkort-svar der andre brukere uttrykker støtte og det å ha gått igjennom noe av det samme. Kanskje det er en trøst?

For passive brukere er PostSecret først og fremst en ypperlig form for sosialporno. Her kan du fråtse i dine medmenneskers dypeste hemmeligheter, enten som underholdning eller som et slags hobby-studie i antropologi.

Kan vi anbefale PostSecret til iPhone? Ja, og særlig hvis du ikke kan holde på en hemmelighet.

Kun i Apple App Store... foreløpig

Akkurat nå får du bare tilgang til PostSecret via App Store, enten til din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Her kjøper du PostSecret for 14 kroner i App Store

Mannen bak prosjektet, Frank Warren, har imidlertid røpet at det er en Android-versjon på vei også.

...

(Kilde:Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen