Ny antimalware-motor i Norton 2010

Symantec skal etter planen satse mer på adferdbasert antimalware-strategi i neste års versjoner av Norton-serien, men dette skal komme i tillegg til den tradisjonelle signaturbaserte metoden.

Det dreier seg om den nye motoren Quorum som skal bli innbygd i både Norton AntiVirus 2010 og Norton Internet Security 2010 som etter planen skal lanseres i denne uka.

En av utfordringene for tradisjonelle antimalware-metoder er malware som muterer, og som dermed lager flere varianter av truslene. Det er nettopp i slike tilfeller Quorum ifølge Symantec skal være mer effektiv enn tradisjonelle metoder.

Videre skal Norton 2010 ha bedre ytelse enn tidligere versjoner av programmet – det skal ifølge Symantec bruke rundt eller mindre enn 10 MB minne.

Funksjonen Norton System Insight tar i bruk Quorum og skal kunne foreta en vurdering av en programfil før denne eventuelt kjøres. Funksjonen skal kunne varsle brukeren og gi mer informasjon om den aktuelle filen.

Produktene skal være tilgjengelige i løpet av denne uka, og Norton Internet Security 2010 skal ha en veiledende pris på 69,99 USD som inkluderer 3 lisenser, og Norton AntiVirus 2010 har veiledende pris på 39,99 USD for én lisens.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen