Ny Android til sommeren

Ved juletider ble Android 2.3 Gingerbread lansert, sammen med Googles nyeste referansetelefon, Nexus S. Ryktebørsen rundt Android går mer eller mindre uavbrutt omkring nye navn og versjonsnumre. I den senere tid er det dog forvirringen rundt versjon 2.4 og 3.0 av operativsystemet som har skapt mest blest.

2.4 en mindre oppdatering?

På elektronikkmessen CES i Las Vegas ble Android 3.0 nylig lansert som Honeycomb. Lanseringen ble akkompagnert av en rekke produkter som vil basere seg på systemet, og en kjapp introduksjonsvideo til systemet.

Mange forventet at Android 2.4 dermed kun ville bli en mindre oppdatering og således beholde navnet Gingerbread, som 2.3 allerede har. Nye rykter skal imidlertid ha det til at Android 2.4 vil få navnet Ice Cream.

Dukket opp på Xperia Arc

Ifølge nettstedet pocket-lint.com skal Sony Ericssons nylanserte Xperia Arc ha blitt sett på messegulvet i Las Vegas, med en Android-installasjon som identifiserte seg som 2.4.

Sony Ericsson selv skal ha tilbakevist dette ved å si at det dreide seg om en programvarefeil. Kilder nettstedet har vært i kontakt med skal likevel ha bekreftet at Android 2.4 er på vei, og at den vil dukke opp i juni eller juli - omlag samtidig med Googles årlige IO-konferanse.

Mobilversjon av 3.0 kommer

Dermed kan det se ut til at Android 3.0 kommer før Android 2.4, og at 2.4 dermed vil få neste planlagte navn på Android-stigen, Ice cream.

I følge nettstedets kilder er det også usannsynlig at Android 3.0 vil dukke opp på mobiltelefoner, til tross for at Sony Ericsson skal ha sagt at det vil komme en mobiltilpasset utgave av Android 3.0. Så langt er det vi vet at Android 3.0 vil være tilpasset nettbrett og større skjermer.

(Kilde: pocket-lint.com, techradar.com via digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen