Ny alt-mulig-iPaq

Hewlett-Packard har den siste tiden satset på kommunikatorer med mobiltelefoni og innebygd satelittsporing, og har rullet ut de to modellene hw6510 og hw6515. Nå er en ny modell i serien med navnet hw6940 klar for markedet.

En av de viktigste nyhetene i den nye modellen, er den innebygde WiFi-støtten, som gir høyhastighets tilgang til internett når du er innenfor en trådløs sone. Dette var den store akilleshælen til forgjengerne i samme serie.

Den nye teknologien har gitt et visst utslag på størrelsen, og med en vekt på 165 gram og 12 cm høyde kan ikke den nye multitelefonen til HP kalles noen liten krabat.

Dette blir den første kommunikatoren HP ruller ut med støtte for push e-post. Det betyr at e-post spretter rett inn på skjermen på samme måte som en SMS, i stedet for at du må koble deg opp til en mailserver og manuelt sjekke for ny e-post.

Teknologien som ligger til grunn er Microsofts nye oppdatering av Windows Mobile 5. Oppdateringen åpner ikke bare for direktesending av e-post, men også sending av kontakter og avtaler fra Outlook. I tillegg kan du søke gjennom og bruke den interne kontaktlisten firmaet har lagret på tjeneren sin, direkte over mobilnettet.

- Den viktigste fordelen med å bruke Microsofts løsninger, er at firmaer som allerede bruker Windows og Exchange Server ikke trenger å gå gjennom noen mellomledd, forteller Pieter Knook, visedirektør for mobile enheter hos Microsoft. - Det er ingen konkurrerende teknologier [som Nokia Exchange Server eller Blackberry] som kan by på et oppsett med så lav kompleksitet.

Telefonibiten til hw6940 er laget for å håndtere alle verdens GSM-bånd, og taletiden er oppgitt til 4 timer. Telefonen har støtte for EDGE, som gir netthastigheter på over 100 Kbps i det meste av Norge. Modellen har ellers støtte for både blåtann og infrarød, og kommer med et 1,3 megapiksel kamera inebygget.

Satelittsporing skjer som vanlig via en innebygget GPS-modul, noe få andre håndholdte kan skilte med i dag. I den europeiske pakken legger HP ved en forhåndsinstallert versjon av TomTom Navigator 5 samt et kart over en valgfri by. Andre kart må kjøpes utenom.

Data og dokumenter kan lagres i telefonens 45 MB med resistent minne, eller på MiniSD-minnekort, som for tiden finnes i størrelser på opp til 2 GB.

HP venter å legge ut de første eksemplarene av hw6900-serien for salg i løpet av sommeren. Prisen er ikke kjent på nåværende tidspunkt. De fulle spesifikasjonene til enheten finner du på hjemmesidene til Hewlett-Packard.

(Kilder: Hewlett-Packard)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen