Ny AACS knekt før utgivelse

De gjorde det kanskje ikke helt på denne måten.
De gjorde det kanskje ikke helt på denne måten...

Tidligere denne måneden sirkulerte nøkkelen som gjorde det mulig å kopiere innholdet på en HD-DVD-plate til disk vilt på nettet. Advokater fra AACS LA, som er administrerer AACS-systemet, forsøkte å få tatt nøkkelen ned fra ulike nettsider under en spesiell del av den amerikanske DMCA-lovgivningen. På tross av deres forsøk på å stoppe nøkkelen, er den nå å finne overalt på Internett.

AACS gjør det mulig å slutte å bruke krypteringsnøklene for en gitt film, og benytte en ny fremover. På denne måten skal det faktum at en nøkkel blir kjent, ikke gjøre det mulig å spille av fremtidig innhold. Nå har den nøkkelen som skal komme ut om en uke, også blitt kjent. Pirater har også klart å spille av en forhåndslansering av Matrix-trilogien i HD-format ved hjelp av AnyDVD HD.

Og selv om forrige gang AACS LA forsøkte å stoppe spredningen av nøkkelen, og mislykkes totalt, vil det fortsatt være strategien fremover ifølge styreformann Michael Ayers.

Samtidig hevder Slysoft, selskapet bak AnyDVD HD, at de kan spille av disse filmene uten å trenge nøklene i det hele tatt, og uten at du trenger HDCP-kompatibelt utstyr. Likevel har ikke Slysoft sluppet noen detaljer om hvordan deres system hopper over AACS-beskyttelsen, utenom at de ikke vil bli påvirket av den nøkkelen.

(Kilder: ArsTechnica, Slysoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen