Ny 5 GB harddisk på CF type II

I utgangspunktet er dette en vanlig Microdrive på 5GB. Sony sier at det gir plass til 1800 bilder, og det er riktig, gitt en gjennomsnittlig filstørrelse på ca 2,5 MB.

Alternativ tekst mangler

Microdrive var populært blant dem som trengte mye lagringsplass i kameraet, da disse harddisken hadde større kapasitet og lavere pris pr. megabyte enn tilsvarende med flashminne. Den siste tiden har prisen på flashminne sunket så mye at det har vært mindre aktuelt å bruke Microdrive – blant annet fordi kort med bevegelige deler er mindre robuste og trekker mer strøm. Tidligere har de heller ikke vært like raske. Sony hevder at CompactVault har en overføringshastighet på opp til 96,7 Mb pr. sekund.

Sony lanserer dette kortet til en pris av 1400 kroner inkludert moms. Det betyr at det har en meget gunstig pris pr. megabyte, og vil derfor være et interessant alternativ hvis du trenger mye plass.

De har implementert noe de kaller Cybercapture, en teknologi der styringssystemene for disken ligger på CF-kortet, noe som skal gjøre disken raskere, og uavhengig av operativsystemers ulike filsystem. Denne teknologien er ikke støttet av andre enheter ennå, så foreløpig vil den fungere som et vanlig CF-kort, men vi regner med at Sony vil komme med støtte for det ganske snart – kanskje i firmwareoppgraderinger til eksisterende kameraer, og i alle nye modeller som benytter CF-kort. Hvilken støtte de vil få fra andre produsenter kommer nok i stor grad an på hvor åpen teknologien er – om andre må betale Sony for å implementere denne støtten eller ikke.

Husk at CF-kort type II er tykker enn de vanlige CF-kortene (type I), og at det ikke er alle enheter som støtter dem.

Kortet vil være tilgjengelig fra midten av desember.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen