Ny 3G fra Sony Ericsson

Sony Ericsson åpner 3GSM i Barcelona med to nye telefoner. En av dem heter K610, og er Sony Ericssons minste 3G-telefon til nå. Designmessig ligner K610 veldig på de tidligere modellene T610 og T630, og med en størrelse på 10,2 x 4,52 x 1,69 cm og en vekt på lave 92 gram er K610 også identisk forgjengerne i størrelse. Dette er svært bra tatt i betraktning at K610er en 3G-telefon, og at 3G-telefoner som oftest har vært et hestehode større enn vanlige GSM-telefoner.

K610 kan selvsagt brukes som videotelefon, og har et VGA-kamera på forsiden som både kan brukes til videosamtale og stillbildekamera. Kameraet på baksiden kan ta bilder i en oppløsning på to megapiksler, og har i tillegg 2x digital zoom og blits.

K610 har også innebygd mp3-spiller, som støtter samtlige av de mest populære formatene som mp3, aac og aac+. For å kunne bruke spilleren fullt ut har telefonen også fått plass til minnekort, slik at minnet kan utvides til å lagre større mengder musikk. Minnekorttypen som støttes er den nye standarden Memory Stick Micro, som kan fås i størrelser på opptil 1GB.

Skjermen på K610 er av typen TFT og har en fysisk størrelse på 1,9 tommer. Oppløsningen er på 176 x 220 punkter, som er den samme som på Sony Ericsson K750i, og fargedybden er på standard 262 000 farger.

Mangler EDGE
Som nevnt innledningsvis, så er K610 en vaskekte 3G-telefon med støtte for UMTS-frekvensen på 2100 MHz. Dessverre har ikke telefonen støtte for EDGE, slik at du ikke kan surfe i høye hastigheter også i GSM-nettet. K610 kan altså ikke diske opp med noe mer enn vanlig GPRS klasse 10, som tilbyr kun 1/8 av hastigheten til 3G.

Til tross for mangel på EDGE, så har K610 en rekke godsaker som gjør 3G-støtten svært nyttig. For eksempel følger det med en egen html-nettleser med telefonen, samt støtte for lesing av RSS-kode. Det betyr i praksis at du kan bruke K610 til å surfe på samme måte som med en helt vanlig datamaskin, og abonnere på nyheter fra bestemte nettsider via RSS.

Ellers har K610 en omfattende epost-støtte. Telefonen støtter vanlig POP3 og IMAP i tillegg til push-epost.


(Klikk for større bilde)

Den lille størrelsen til K610 medfører dessverre sine ulemper. K610 har en taletid på 2,5 timer i 3G-nettet, som kun er en-fjerdedel av det en vanlig GSM-teleofn som K750i klarer. Om du derimot bruker telefonen i GSM-nettet, kan du skravle i hele 7 timer før telefonen sier takk for seg.

Sony Ericsson K610 er ventet i andre kvartal i år. Prisen er fortsatt usikker. Vi kommer tilbake med mer informasjon og en sniktitt på telefonen i løpet av de neste dagene.

Bla til neste side for å lese pressemeldingen til Sony Ericsson i sin helhet.

(Kilder: Sony Ericsson, GSMarena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen