Ny 3G-modell fra LG

LG U8110

Mye går i LGs retning for tiden. En nylig undersøkelse viste at LG Electronics hadde flest fornøyde kunder i USA, og selskapet har dessuten kuppet plasseringen som verdens 5. største mobilprodusent. nå skal også teleoperatøren '3' selge den nye 3G-telefonen U8110 for selskapet.

LG U8110 vil være den minste videomobilen som hittil har blitt lansert i Europa. Telefonen har et mål på kun 95 x 49 x 22 millimeter, som tilsvarer en 6230 i litt tykkere og bredere versjon. Med sine 126 gram vil det også være den letteste videotelefonen.

Telefonen vil ha støtte for typiske 3G-funksjoner som videosamtale, streaming og nedlasting av videoklipp. Telefonen vil også kunne fungere som et høyhastighetsmodem. Med denne funksjonen kan du enkelt og greit koble PCen til telefonen, og få høyhastighets internettoppkobling.

Internettilkoblingen på telefonen bruker UMTS (3G)-oppkobling. Det utloves at hastigheten i 3G-nettverket vil befinne seg på maksimalt 384kb/s, og dette er hva vi maksimalt kan forvente også når vi kobler PCen til telefonen. Ut-hastigheten vil på sin side holde seg på maksimalt 64kb/s.

Skjermen er av type LCD TFT med 65 536 farger, og skjermoppløsningen er på 220 x 176 piksler tilsvarende de beste skjermene på det norske markedet i dag. TFT-teknologien på en så høy oppløsning sikrer et skarpt og klart bilde, noe som egner seg bra for en videomobil.

VGA-kameraet er montert i leddet på telefonen. Det kan vris 180 grader for å kunne filme og ta bilder av både deg selv og omgivelsene. Videre er kameraet utstyrt med 2x digitalt zoom og kameralys.

LG U8110

LG Electronics har utstyrt U8110 med støtte for både musikkformatet MP3 og videoformatet MPEG4. Innebygde stereohøytalere er på plass til fordel for musikk og filmtitting. LG har selvsagt heller ikke glemt av støtte for Java, som gjør det mulig å laste ned spill og programmer.

På telefonens venstre side finner vi volum-knapper og en IrDA-port. Den infrarøde porten gjør det mulig å kommunisere med andre mobiltelefoner, PC, PDA og lignende. Vi finner denne funksjonen svært nyttig da mobiltelefonen faktisk ikke har Blåtann.

Muligheter for tilkobling til PC via USB er tilstede. Overføring til PC blir nyttig da mobiltelefonen har muligheterfor opptak av video. På denne måten fylles mobiltelefonens minne fort opp, da 16MB minne ikke ikke er all verdens på en 3G-telefon.

Batterikapasiteten på denne lille telefonen overasket. Med sine mange funksjoner i et så lite etui har mobiltelefonen faktisk en oppgitt standbytid på 120 timer. Dette tilsvarer 5 døgn. Taletiden er oppgitt til 2 timer og 20 minutter, og videosamtaletiden skal være 1 time og 40 minutter til tross for den strømslukende TFT-skjermen.

Vi kan forvente oss 3G-nettverk i Norge i løpet av det kommende året, og vi kan også etterhvert forvente oss at 3 etablerer seg i landet ettersom de sitter på den tredje lisensen for slike nett i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen