Ny 3G-kamskjell fra Sony Ericsson

Sony Ericsson har nå lansert det som blir selskapets fjerde modell i kamskjells-format, V800. Den nye 3G-modellen er laget på bestilling for den internasjonale mobiloperatøren Vodafone, og er tenkt for bruk i operatørens forskjellige tredjegenerasjons mobilnett.

V800 vil blant annet romme et 1,3 megapikslers kamera, som kan ta bilder i nær like høy oppløsning som et vanlig digitalkamera.

Kameralinsen er plassert i hengslen til telefonen og er roterbar, slik at man i en håndvending kan skifte mellom å peke kameraet mot motivet foran telefonen og personen bak telefonen.

Akkurat det er hendig når man skal bruke den andre killer-funksjonen til V800 - videotelefoni. Ved å peke linsen mot deg selv kan personen i andre enden se deg når du snakker.

Skulle man befinne seg i mørke omgivelser, kan man skru på fotolampen for å belyse ansiktet sitt eller andre motiver man prøver å filme.

Solide skjermløsninger
Den interne skjermen til V800 er blant de største vi har sett i en kamskjellstelefon til nå, med en diagonal størrelse på 2,2 tommer. Den har en oppgitt oppløsning på 176 x 220 punkter.

Fargedybden er på hele 262,000 farger, som burde åpne for ekstra sprudlende farger ved visning av bilder og video. Det burde også sikre en svært skarp og fin kamerasøker.

Også ytterskjermen er blant de bedre vi har stiftet bekjentskap med. Oppløsningen er oppgitt til hele 108 x 101 punkter, mens fargedybden ligger på 65,536 farger. Det skulle tilsi et like stort og fint skjermbilde som det man ville fått servert av en typisk Nokia-telefon i lavere prisklasse.

Når man blir oppringt på mobiltelefonen kan man få opp et bilde av den som ringer på den ytre skjermen.

Ellers rommer V800 det meste av trådløse funksjoner vi har vært vant til. Blåtann er på plass, og likeledes infrarød. Man har også mulighet for å koble telefonen til en PC på den "gamle måten" ved hjelp av USB-kabel.

Håndterer multimedia
De fleste 3G-telefoner stiller med et solid utvalg av multimedie-funksjoner, og V800 er intet unntak fra regelen. Den kan både spille av musikk og film, og har i tillegg støtte for å motta sanntids video og musikk over mobilnettet.

Telefonens interne minne kan utvides ved hjelp av Memory Stick Pro Duo-minnekort. I pakken skal det være lagt ved et 32 MB kort, men det finnes kort i størrelser helt opp til 1 GB. Dermed skulle det ikke være noe problem å få plass til musikk og bilder man har tatt med kameraet.

Spillstøtten er også på topp. V800 har blant annet full støtte for tredimensjonell Java. Det skal dessuten være mulig å spille flere spillere over både mobilnettet og over Blåtann mot andre telefoner i nærheten.

Sony Ericsson poengterer ellers at telefonen håndterer multitasking, som kort fortalt betyr at den kan håndtere flere oppgaver samtidig. For eksempel kan man laste ned bilder samtidig som man fører en samtale. Dette er noe vi hittil kun har forbundet med Symbian-telefoner.

Man kan ikke kalle V800 en særlig liten sak, slik man sjelden kan med tredjegenerasjons mobiltelefoner. Med sine 102 x 49 x 24 mm er den hakket høyere og bredere enn produsentenes andre godklump, Z600. Den er også hakket tyngre med en vekt på hele 128 gram.

Sony Ericsson har ikke kunnet røpe noe om batterilevetiden til V800. Alt vi har fått høre er at modellen ikke vil ligge i samme kategori som de utholdende modellene T610 og T630. Dette fordi det er adskillig mer strømkrevende å bruke 3G-nettet enn det er å bruke vanlige mobilnett.

Bare se, ikke røre
Vi må dessverre skuffe de som kunne tenke seg å handle et eksemplar av V800 her til lands. Det er ingen planer om å lansere telefonen i Norge, ettersom den er laget eksklusivt for bruk i Vodafones mobilnett.

Tidligere har Sony Ericsson lansert operatørfrie versjoner av telefonene sine etter en stund. For eksempel kom den Vodafone-låste modellen F500 etterhvert i en ny versjon kalt K500, som i dag selges over disk her i Norge. Dette vil imidlertid ikke skje med V800.

- V800 kommer til å forbli eksklusiv for Vodafone. Vi kommer ikke til å lansere en lignende modell for andre markeder, slik vi har gjort med F500, forteller markedssjef for Sony Ericsson Norden, Jakob Rydén, til amobil.no.

Dermed er man fint nødt til å handle telefonen i et land der Vodafone opererer et 3G-nett. På det europeiske kontinentet vil det tilsi Frankrike, Italia, Nederland, Portugal, Spania og Tyskland.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen