Ny 3Dmark-versjon kunngjort

Futuremark er kjent for å lage en rekke verktøy som måler maskinens ytelse, før programmene til slutt genererer en poengsum som lar deg sammenligne din maskin med andre. Siden 1998 har de bygget opp en sammenligningsdatabase på hele 35 millioner innlegg.

3Dmark er ett av disse programmene, et program som setter hovedfokus på maskinens grafikkytelse. Programmet har ikke blitt oppdatert på flere år, men nå er en ny versjon på trappene. 3Dmark 11 er navnet, og skal settes spesielt fokus på egenskapene som Directx 11 byr på. Dette innebærer blant annet utvidet bruk av shadere, flertråder og ikke minst tesselering.

For å utnytte programmet riktig trenger du et skjermkort med DX-11 støtte. Per dags dato betyr dette at AMDs 5-serie og Nvidias 4-serie kan benyttes sammen med 3Dmark 11.

3Dmark 11 har en forventet lanseringsdato i tredje kvartal. En gratisversjon vil bli tilgjengelig, men uten enkelte av funksjonene som følger med betalings-versjonen.

Futuremark har lagt ut en liten sniktitt, hvor blant annet tesselering, shaderbruk og flertråder benyttes. Trykk deg videre til Youtube for å se HD-versjonen.

Kilde: Futuremark.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen