Ny Zenbook lokker med gromskjerm

Ny Zenbook lokker med gromskjerm

På Asus' neste ultrabook kan du velge deg IPS-panel med Full HD.

To av vårens vakreste eventyr er Intels kommende "Ivy Bridge"-prosessorer og de meget bærbare ultrabookene, som nettopp med de nye prosessorene går inn i en ny generasjon.

Og det kan bli litt av en generasjon, om vi skal dømme etter spesifikasjonene The Verge har fått tak i.

Asus' nye Zenbook-modeller vil etter sigende få modellbetegnelsene UX31A og UX21A, og er på respektive 13,3 og 11,6 tommer. Utseendemessig vil de være tilnærmet helt like sine forgjengere. Av disse har vi tidligere testet UX31E, som vi også ga vårt anbefaltstempel.

Men neste Zenbook-generasjon vil også by på noen virkelige forandringer. En av disse er naturligvis den nye Ivy Bridge-plattformen, som vil kunne by på lavere strømforbruk og bedre grafikkytelse med det integrerte HD Graphics 4000. Men minst like spennende er skjermmulighetene Asus skal gi deg denne gangen.

IPS og Full HD

For den som har lyst og råd kan nemlig den kommende Zenbook-generasjonen bestilles med et matt IPS-panel med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Ja, det skal både være for 13,3- og 11,6-tommeren.

Føler du ikke behovet for dette vil de selvsagt også kunne leveres med mer konvensjonelle skjermer med oppløsning på 1600 x 900 piksler for 13,3-tommeren og 1366 x 768 for 11,6-tommeren – med andre ord det samme som på dagens generasjon.

En annen velkommen nyhet er at tastaturet nå skal bli baklyst, noe som gjør det litt enklere å skrive i mørke omgivelser. Wireless Display (WiDi), Intels teknologi for trådløs overføring av lyd og bilde, skal også være på plass.

De nye maskinene vil kunne leveres med lavstrømsversjoner (ULV) av Core i3, i5 eller i7 som motor. Ellers rapporteres det om opp til 4 GB DDR3L-minne og 256 GB SSD.

Pris og tilgjengelighet i Norge vites ikke i skrivende stund, men inngangsprisen skal ligge på rundt 1050 amerikanske dollar. Vi tipper de vil være i salg før sommeren.

Kilde: The Verge

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen