– Ny Windows-mobil får 41 megapiksler

Kan bli kameraentusiastenes nye favoritt, ifølge rykter.

Nokia planlegger å lansere en PureView-telefon med Windows Phone og kodenavnet EOS, om vi skal tro det respekterte teknologinettstedet The Verge og deres kilde. Det er gode nyheter for de som er opptatt av å ha et godt mobilkamera.

Flere dårlige piksler blir til én bra piksel

Pureview er en teknologi som gjør at telefonen velger ut de beste pikslene i et bilde, og setter dette sammen til et mindre bilde enn det bildesensoren egentlig kan levere. Tanken er å fjerne de dårlige pikslene og beholde de gode.

Du kan lese mer om PureView og se resultatene i testen av Nokia 808 PureView eller du kan sjekke hvordan Nokia 808 PureViews kamera klarer seg mot Apple iPhone 4S og Samsung Galaxy S III her.

TheVerge skriver at Nokia EOS vil få en lik sensor som vi finner i Nokia 808 PureView. Vi snakker om en sensor med 41 megapikslers oppløsning, eller 38 megapiksler effektive og en stor blenderåpning (f/2,4).

Trolig kommer telefonen inn under Lumia-merkevaren.

Bygget i aluminium

Et viktig byggemateriale i EOS skal være aluminium, i stedet for den solide plasten polykarbonat som har vært brukt i mange nyere mobiler inkludert Nokias Lumia-telefoner.

TheVerge mener at kilden deres er kjent med Nokias planer.

Les også: Så bra er kameraet i Nokia 808 Pureview

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen