Ny GIMP lansert

Teknofil Ny versjon av "fattigmanns-Photoshop"

Ny GIMP lansert

Ligner stadig mer på Photoshop.

Utviklerne bak GNU Image Manipulation Program, GIMP, har nå sluppet versjon 2.8 av det populære bilderedigeringsprogramvaren. I over tre og et halvt år har GIMP-laget jobbet med oppdateringen, og når den nå er rullet ut, kan den skilte med nytt utseende og flere nye funksjoner.

GIMP 2.8
GIMP 2.8
Photoshop CS6
Photoshop CS6

Les også: Adobe lanserer Photoshop CS6

GIMP har fått kritikk for å ha et forvirrende brukergrensesnitt. Det har de nå gjort noe med, når de i GIMP 2.8 har samlet alt i ett eneste stort vindu. Før bestod GIMP av en masse forskjellige vinduer som brukeren selv kunne administrere. Nå har du mulighet til å selv velge.

Les også: Norsk GIMP-utvikler fikk utviklingspris

GIMP har ofte blitt kalt gratisversjonen av Photoshop, og med 2.8-versjonen ligner brukergrensesnittet mer på storbroren enn noen gang før.

I tillegg støtter nå GIMP inndeling av lag i lag-grupper, og en mer avansert og dynamisk pensel. En annen nyhet er mulighet til å skrive tekst rett inn på lerretet.

Vil du vite mer om de nye funksjonene i GIMP 2.8? Gå over til GIMPs hjemmeside for fullstendig oversikt. Vi i Akam vil se nærmere på denne oppdateringen, og kommer tilbake med mer informasjon seinere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen