XBMC 12 Frodo er snart klar for betatesting. (Bilde: Montasje: XBMC.org, New Line Cinema)

Ny utgave av XBMC kommer snart

«Frodo» kommer med en rekke nye godsaker.

XBMC 11 Eden har vært ute siden mars, men nå er det på tide å bytte ut paradis og forræderske epler med et besøk til Midgard, med betaversjonen av den tolvte utgaven – Frodo.

XBMC melder at den neste versjonen av det populære mediesenterprogrammet har nådd såkalt «Feature Freeze»-status. Dette vil si at nyhetene du finner i betaversjonen, som dukker opp i midten av denne måneden, er de samme du vil finne i den endelige utgaven. Forskjellene mellom betafasen og fram til endelig utgivelse ligger først og fremst i kosmetiske endringer.

Finn nøyaktig det du ønsker

Avansert søkefilter.
Avansert søkefilter.Foto: XBMC.org

En av de store nyhetene med Frodo er en oppdatering av søkefilteret. Brukere med store arkiv vil nå få gleden av å lett kunne filtrere filmer og TV-serier via poengscore, årstall, titler, skuespillere og hvorvidt en serie fremdeles pågår. De ulike filtrene kan kombineres for å virkelig skreddersy søket.

Filtreringen foregår i sanntid, slik at søkeresultater dukker opp mens du holder på. Dermed slipper du å trykke «OK» for hver gang.

UPnP-trøbbel

XBMC-teamet besluttet å slenge med en massiv oppdatering av UPnP-funksjonaliteten med på Frodo-lasset, selv om denne fremdeles ikke fungerer optimalt med alle klienter. UPnP er en protokoll som lar «alle» enheter på et nettverk oppdage hverandre, slik at de kan snakke sammen.

Hensikten er å gjøre XBMC til husets foretrukne UPnP-server for flere maskiner, men en del arbeid gjenstår. XBMC-skallene fungerer for eksempel best med bare en lokal database, og dette må det selvsagt fikses på.

Flere andre ting har også blitt endret, blant annet bedre PVR-støtte, støtte for CD-ripping i bakgrunnen og bedre bildebehandling i databasen.

For å se en komplett liste over alle endringene i den nye versjonen, ta en titt på endringsloggen hos Github.

Alfautgaven av Frodo er tilgjengelig nå hos XBMC. Den kan du teste ut på eget ansvar, hvis du ikke ønsker å vente på den mer stabile betaversjonen.

(Kilde: XBMC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen