Ny utgave av XBMC er tilgjengelig nå

Ny utgave av XBMC er tilgjengelig nå

Ny utgave av XBMC er tilgjengelig nå

Eden er endelig ute av beta.

På tampen av fjoråret var den nye utgaven av mediesenterplattformen XBMC klar for beta. Nå er versjon 11.0 – eller Eden – endelig tilgjengelig for alle.

XBMC er et fritt mediesenter for Linux, OS X og Microsoft Windows. Programmet lar deg spille av musikk og film, og å vise bilder, både lokalt fra harddisk, eller via streaming over nettverk eller Internett.

Raskere og mer brukervennlig

Blant endringene finner vi den såkalte "addon rollbacks". Denne funksjonen lar deg enkelt vende tilbake til tidligere utgaver av tilleggsprogrammer hvis du ikke liker den nyeste versjonen.

Andre endringer innebærer forbedringer av Confluence (standardskallet på XBMC), økt hastighet takket være tjenester som den nye JPEG-dekoderen, et enklere bibliotek, bedre nettverksstøtte og AirPlay-støtte. Se den komplette listen over forandringer i endringsloggen.

Nyhet for Ubuntu-brukere

Eden gir også støtte for flere ulike typer maskinvare enn forgjengeren Dharma. Blant nykommerne er Apple TV 2, iPad og andre iOS-enheter. I tillegg skal fjernkontrollstøtte være mye enklere i Windows.

En annen nyhet til glede for Ubuntu-brukere er introduksjonen av XBMCbuntu Final. Dette er arvtakeren til XBMC Live, og gjør at du kan starte direkte til XBMC og velge aldri å se det underliggende operativsystemet.

XBMCbuntu er, i motsetning til Live, bygget på et fullkomment LXDE-skrivebordsmiljø, med en innebygget nettleser (Chromium) som har en oppdatert utgave av Flash. Du får også muligheten til å installere og oppdatere alle vanlige Ubuntu-programmer via et grafisk pakkebehandlingsprogram. Det skal i tillegg være enkelt å velge mellom hvilket miljø du vil starte opp i.

Du kan laste ned Eden fra XBMC.org.

(Kilde: XBMC.org)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen