Ny tungvekter i bedriftsmarkedet

Tele2-sjef gjør comeback som leder for sammenslåtte Nordialog-butikker.

Haakon Dyrnes er tilbake i telebransjen. Nå som leder for forhandlerkjeden Teki Solutions.
Haakon Dyrnes er tilbake i telebransjen. Nå som leder for forhandlerkjeden Teki Solutions.Foto: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Den tidligere Tele2-sjefen, med fartstid også fra Telenor, har de siste to årene etter at han forlot Tele2 jobbet i Solid Publication, et selskap som har hjulpet bedrifter til å utnytte sosiale medier. Han sier til Inside Telecom at selv om jobben har vært spennende, har han savnet telebransjen litt, en bransje han har 15 års fartstid fra.

Fusjonerer faghandlere

Teki Solutions som Dyrnes nå skal lede, er en samling av sju faghandlere innen Nordialog-kjeden og ett fra Telehus-kjeden (det i telenorbygget på Fornebu).

– Eierne av Teki Solutions ønsker å vokse. De ekspansive planene tiltalte meg, også det at dette er et resultat av en sammensmeltning av tele og it. Jeg tror det blir en veldig spennende jobb, sier Dyrnes, som starter i jobben 1. september.

Han legger vekt på at Teki Solutions er eid av gründerne av de ulike faghandlerne. Merkevarene Nordialog og Telehuset vil de fortsette med – også den tradisjonelt sterke tilknytningen til Telenor som leverandør.

– Telenor er klart den viktigste premissgiveren i det norske IKT-markedet. For vår del kan vi se på Telenor både som vår sameier, kunde, leverandør, konkurrent og utfordrer. Det gjennomsyrende i forholdet er allikevel Telenor som en viktig og god partner, sier Dyrnes.

Gjerne utenfor Norge

– Tidligere har disse faghandlerne jobbet hver for seg, men vil nå fremstå som en slagkraftig enhet. . Eierne av Teki Solutions er for øvrig også blant eierne av Kjedehuset, hvor Telenor er største eier med 49 prosent. Forholdet til Kjedehuset vil derfor bestå også etter samlingen i ett selskap. Nå er det altså dannet et aksjeselskap som vil gi stordriftsfordeler og mulighet for ekspansjon, sier Dyrnes som også vil vurdere internasjonale markeder.

Teki blir den største enheten i Kjedehuset og satser helt og holdent på bedriftsmarkedet.

– Med den kraftige veksten for mobilt bredbånd, nettbrett og smartmobiler smelter tele og it sammen. Skillelinjene viskes ut mellom de to tidligere atskilte bransjene. Det betyr at alle aktører må endre seg. Vi ser at vi vil ha  andre konkurrenter enn typiske telekonkurrenter, og bedriftene ønsker færre leverandører å forholde seg til, sier Dyrnes.

Service og komplekse løsninger

Siden han ikke har begynt i jobben ønsker han ikke å være alt for konkret rundt arbeidsoppgavene, men antyder at både nyetableringer og oppkjøp er aktuelt for å betjene kundene og utvide virksomheten.

Teki-forhandlerne har alle fysiske butikker i tillegg til å drive support, nettsalg, innesalg og selgere ute på landeveien mellom kundene.

– Gründerne bak Teki er flinke kremmere, sier Dyrnes til Inside Telecom.

Satser på vekst

– Vi har som mål å øke vår omsetning betydelig de neste årene, en vekst som både skal skje organisk, gjennom oppkjøp og nyetableringer. Dette er aggressivt, det er vi klar over, og det skal vi gjøre samtidig som vi opprettholder dagens gode resultatmargin, sier styreformann Kristian Lundkvist i Teki solutions, ifølge en pressemelding.

 Kjedene Nordialog, Telehuset, Mobildata, Telekiosken og Telenorbutikken er franchisebaserte kjeder av Kjedehuset AS, som i tillegg til dette eier Norges største telekomdistributør, Telefast AS, samt Norges største ettermarkedshus, mcare AS, og har en konsolidert omsetning på 3,5 milliarder norske kroner. Teki Solutions er største forhandler i Kjedehuset-systemet.

– Vi har stor tro på at Haakon Dyrnes er mannen som kan lede selskapet videre inn i den neste perioden hvor tradisjonell mobilhåndtering erstattes av skytjenester, rådgivning, konsulenttjenester og sikkerhetssystemer. Vi skal være best på begge deler, sier avtroppende administrerende direktør og eier, Svein Ove Brekke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen