Asus RT-N65U dual-band ruter.
Asus RT-N65U dual-band ruter. (Bilde: Asus)

Ny tobånds-ruter fra Asus

Den har to prosessorer, to USB 3.0-porter og skal være ekstra kjapp mot Internett.

Asus RT-N65U dual-band ruter - front.
Asus RT-N65U dual-band ruter - front.Foto: Asus

Asus slapp i går en tobånds (dual band)-ruter med to prosessorer og to USB 3.0-kontakter.

Den nye sorte boksen, som med sin "diamant-design" heller ikke ser direkte ueffen ut, har fått betegnelsen RT-N65U. Hver av de to prosessorene tar seg av trafikken på kun ett av frekvensbåndene, som altså er 2,4- og 5 GHz. Dette skal etter sigende sørge for at ytelsen alltid er på topp, selv når begge frekvenser er i tung bruk.

Ifølge Asus er dette verdens første ruter med to USB 3.0-kontakter. Det betyr at du ikke trenger nøye deg med å bruke ruteren som printserver. Med for eksempel en egnet ekstern harddisk kan du også bruke den til å dele film, musikk og annet innhold over nettverket eller ut på nettet via FTP. Ruteren kan også hjelpe deg med å laste ned filer direkte fra nettet – uten hjelp av en PC.

USB-portene skal også kunne brukes for å dele en 3G-oppkobling.

God fart

Asus RT-N65U skal ifølge pressemeldingen har en trådløs hastighet på 750 Mbit/s – 450 Mbit/s over 5 GHz frekvens, og 300 Mbit/s over 2,4 GHz frekvens.

For deg som liker kabel, har ruteren fire gigabit LAN-porter.

Turbo NAT (network address translation) er et annet punkt Asus trekker frem med denne ruteren. Når datatrafikk går frem og tilbake mellom Internett og en av datamaskinene på nettverket ditt, må nemlig ruteren bytte ut den interne IP-adressen med en ekstern adresse. Dette gjøres typisk med programvare i vanlige hjemmerutere.

Asus RT-N65U dual-band ruter - kontakter.
Asus RT-N65U dual-band ruter - kontakter.Foto: Asus

På RT-N65U gjøres disse NAT-operasjonene med spesialisert maskinvare. Dette skal gi en reell hastighet på trafikken til og fra Internett på opptil 900 Mbit/s. Ifølge Asus er ruteren da da to til fem ganger raskere enn konvensjonelle hjemmerutere på dette punktet.

Ellers skal den nye modellen ha AiRadar – en proprietær design som skal kunne fokusere og forsterke det trådløse signalet etter behov. Det skal gi mer stabilitet og lenger rekkevidde.

Asus RT-N65U har en veiledende utsalgspris på 1190 norske kroner og er allerede i butikkene. Mer informasjon finner du på Asus' hjemmesider.

Les også:

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen