(Bilde: Younited)

Ny tjeneste samler alle skytjenestene dine på ett sted

– Vi skal ikke snoke i sakene dine, lover finske F-Secure.

De fleste har sett nytten av å ha en konto hos en skytjenestetilbyder som Dropbox eller SkyDrive, men det finnes også de hardbarkede av oss som må ha flere for å dekke sine lagringsbehov fullt ut.

Men da begynner problemene raskt å oppstå, i det du ikke lenger vet hvilken tjeneste du lagret bildene fra i sommer på, eller glemmer hvilke enheter du synkroniserer med de ulike tjenestene. Som om ikke fragmentering av innhold på skytjenestene dine var nok, må du også ta de mer spesifikke tjenestene med i betraktning når du skal finne ut hvor inneholdet ditt er blitt av. 

Sannsynligheten er nemlig svært stor for at du også har kjære minner og nyttige dokumenter på spredt for ale vinder på ulike bilde- og dokumentdelingstjenester. Dette kan raskt utvikle seg til å bli et salig rot, men den nye tjenesten Younited ønsker heldigvis å hjelpe deg å holde orden i tjenestene dine.

Visker ut skillene

Younited samler nemlig alle Facebook-, Picasa- og Flickr-bildene dine hos seg, og lagrer til og med dokumenter du skulle ha liggende på Google Docs, Office 356 eller Evernote under et tak. I tillegg tar den gjerne imot innhold du har lagret hos konkurrentene Dropbox og SkyDrive.

Det er det finske selskapet F-Secure som står bak Younited, og da ligger det kanskje i kortene at sikkerhet også står høyt på dagsorden.

– Det er ditt innhold, ikke deres. Vi tror på folks rett til privatliv, og verken spionerer på deg eller legger inn bakdører i tjenesten vår, proklamer selskapet i store ordlag på sine nettsider. De sikter selvsagt til den store overvåkningsskandalen som Edvard Snowden avslørte i sommer.

Om du endrer et av dokumentene dine og noe går galt, kan Younited også skilte med en god sikkerhetskopiløsning. Tjenesten tar nemlig vare på flere versjoner av dokumentene du lagrer hos de.

Når de skryter av å samle alle skytjenestene dine hos seg, skulle det bare mangle om de ikke også sørget for utbredt plattformstøtte.

Applikasjoner for iOS- og Android-baserte nettbrett og smarttelefoner er på plass, og det samme gjelder naturligvis applikasjoner for Windows og OS X. 

For øyeblikket er ikke Younited sluppet helt fri, men om du er utålmodig etter å prøve en litt sikrere skylagringstjeneste kan du reservere en plass på invitasjonslisten deres her. Om du må opp med lommeboka, eller om tjenesten får et gratisalternativ når den blir lansert er ennå uvisst.

Det blir stadig flere skytjenester å velge i blant:
MEGAs nye tjeneste får Dropbox til å blekne »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen