Ny teknologi kan revolusjonere mobilkameraet

Ny teknologi kan revolusjonere mobilkameraet

Ny teknologi kan revolusjonere mobilkameraet

Objektiv av flytende krystaller gir mange muligheter

Firmaet e-vision har lansert en interessant teknologi som potensielt kan føre til store forbedringer i optisk ytelse i små kamerasystemer, som for eksempal dem man finner i mobiltelefoner. Ved å legge flytende krystaller mellom to glassplater for så å variere vinkelen på dem etter hvor på platen de ligger, man man skape et optisk system med autofokus, som bare er 0,4 mm tykt. På illustrasjonen nedenfor ser du hvordan dette fungerer.

Klikk bildet for å se animert versjon i full størrelse
Klikk bildet for å se animert versjon i full størrelse

Firmaet har en fungerende prototype som kan fokusere (se videoen nedenfor), men i følge e-vision skal det også være mulig å få til både zooming og optisk bildestabilisering med denne teknologien. I følge deres webside er tekonologien også lovende i mange andre felt, siden den også kan benyttes til å styre en stråle som sendes ut, og ikke bare lys som kommer inn. Dette skal ha potensielle bruksområder innen skanning, informasjonsvisning for eksempel for piloter, samt brilleløs 3D og optisk kontroll av dataspill, men e-vision går i liten grad inn i detaljer på hvordan de ser for seg dette.

Vi har tidligere skrevet om noe lignende, i denne artikkelen om fremtidens fototeknologi.

LCD-fokusering i praksis

LCD-fokusering i praksis


Det vites ennå ikke om teknologien vil bli satt i produksjon eller brukt i noen konkrete produkter, da e-visions hensikt med å gå ut med teknologien er nettopp å skaffe seg samarbeidspartnere til dette.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen