Ny teknologi kan endre IT-hverdagen
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/149017577)

Ny teknologi kan endre IT-hverdagen

Kan spare bedrifter milliarder om bare noen år.

Vi har skrevet om Google Glass og andre smartbriller i en god stund allerede, men nå hiver analysebyrået Gartner seg på bølgen.

Ifølge dem vil nemlig smartbriller få stor gjennomslagskraft både profesjonelt og privat de neste årene, og bedrifter kan snart gni seg i hendene: Innen 2017 vil den nye teknologien kunne spare virksomheter for flere milliarder kroner i året på grunn av økt effektivitet.

Raskere og billigere

Foto: Ted Eytan / Flickr

Smartbriller tar i bruk såkalt utvidet virkelighet. Dette innebærer at den virkelige verden du ser blir akkompagnert av digitale bilder, som er tilpasset konteksten. Dermed får du rask tilgang til nyttig informasjon, som for eksempel hjelp til å finne veien eller bruksanvisninger.

Google lanserte nylig Helpouts, en tjeneste som setter deg i direkte kontakt med eksperter. Denne typen tjenester kan lett inkorporeres i smartbriller, og gjør at forretninger, tjenesteytere og andre kan få direkte hjelp, uten å måtte tilkalle og vente på at eksperter kommer fysisk til stedet.

Foreløpig har smartbriller liten utbredelse, men Gartner regner med at teknologien vil øke i takt med prisfall og stadig flere spesialiserte apper.

Disse personene har stor innflytelse på teknoverdenen:
Verdens mektigste IT-folk »

(Kilder: Gartner via Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen