Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Shutterstock / montasje (Tek.no))

Vesa synes det er for mange HDR-standarder – lager enda en for å få slutt på forvirringen

HDR har for alvor begynt å innta både TV-er og PC-skjermer, men ennå hersker det nok litt forvirring rundt hva HDR faktisk er og hva det har å si for deg. For selv om de forskjellige HDR-standardene alle gir utvidet fargerom og bedre lysstyrke, er det mange forskjellige varianter. Nå har VESA kunngjort en ny standard som de håper skal fikse dette.

Den nye standarden heter DisplayHDR og er ifølge VESA den aller første åpne standarden på dette feltet. Meningen er å gjøre det lettere for forbrukere å ta informerte valg når det gjelder HDR-teknologien.

VESA skriver i pressemeldingen at mangelen på detaljer omkring HDR-ytelsen til produkter fører til at forbrukere ikke er i stand til å få fatt i meningsfull informasjon, og det er altså dette den nye standarden skal fikse.

 
  Bilde: VESA

Skal snart vise frem DisplayHDR-produkter

Dette skal gjøres gjennom å lage en spesifikasjon med full åpenhet og transparens rundt testmetodikk, slik at man ikke trenger å «stole blindt» på produsentenes tall og spesifikasjoner. Spesifikasjonene skal ha robuste testparametre som skal gi klar og tydelig informasjon om HDR-ytelsen til produktet som kjøpes.

I tillegg skal det lages et automatisert testverktøy som sluttbrukere selv kan laste ned for å teste på egen hånd, om man skulle ha behov for ytterligere verifikasjoner. DisplayHDR vil by på tre kvalitetsnivåer som betegnes ved tallene 400, 500 og 1000, og selve spesifikasjonene finner du på standardens egen hjemmeside.

Akkurat hvordan DisplayHDR-produkter vil skille seg fra de eksisterende standardene i praksis får vi heldigvis snart se. Ifølge VESA skal de første produktene som er sertifisert etter den nye standarden nemlig stilles ut på den kommende CES-messen i januar. Blant aktørene som er med på laget som samarbeidspartnere er giganter som Samsung, LG, Microsoft, Dell og HP.

Den nye Philips-skjermen har HDR-støtte »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen