Ny SSD skal takle strømbrudd bedre

Ny SSD skal takle strømbrudd bedre

Buffalo tar i bruk magnetminne som mellomlager.

MRAM er nok ikke av forkortelsene vi bruker for ofte, men det er strengt tatt bedre enn hele regla – Magnetoresistive random-access memory. Dette er en minnetype vi skrev litt om for noen år siden, og er enkelt forklart et minne som holder på dataene selv om strømmen forsvinner. I stedet for elektrisitet, bruker MRAM magnetfelt til å lagre informasjonen.

Fordelen med MRAM, fremfor andre minnetyper som holder på dataene når strømmen forsvinner, er hastigheten. Noen ser faktisk MRAM som et slags ultimat minne som kan ta over for alle de andre typene. Dette siden hastigheten er på høyde med SRAM, den bruker mindre strøm enn DRAM, og minnet blir ikke tregere over tid slik flashminne gjør.

MRAM som cache

Det har derfor blitt forsket en del på slikt magnetminne, og nå får den tydeligvis en plass innen SSD-industrien. Det er japanske Buffalo som snart skal være klare med en ny linje med SSD-er, der MRAM fungerer som cache eller mellomlager – altså bufferen som midlertidig holder data som venter på å skrives til SSD-ens flashminne.

Med MRAM som cache vil i teorien dataene her kunne reddes ved plutselige strømbrudd. Vanligvis består jo cachen av en type DRAM, noe som betyr at dataene forsvinner hvis strømmen går. I uheldige situasjoner kan da data gå tapt eller filer bli ødelagte.

Buffalo skal etter sigende avduke sine nye SSD-er i løpet av årets Embedded Systems Expo (ESEC), som i disse dager avholdes i Japan.

Kilde: TechPowerUp

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen