Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse.
Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse. (Bilde: Logitech/YouTube)

Ny spillmus fra Logitech får knalloppløsning

Har trolig satt rekord i antall DPI.

Den store sveitsiske utstyrsprodusenten Logitech har stadig nye produkter på gang både for spillere og andre, og nå slipper selskapet en ny spillmus de håper vil tilfredsstille de fleste behov. Det skriver nettstedet Übergizmo.

Modellen som Logitech drar opp av hatten denne gangen bærer det lange navnet «G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse», og skal ifølge selskapet by på en splitter ny, optisk sensorteknologi som forhåpentligvis skal tilfredsstille de fleste spillbehov.

Solid oppløsning

Den nye sensoren kan blant annet justeres etter hva slags underlag du bruker den på, slik at musen fungerer optimalt uavhengig av om du bruker den på en musmatte, direkte på bordplaten eller andre typer underlag. Dette er imidlertid helt normalt for dagens spillmus.

Mest oppsiktsvekkende er nok imidlertid oppløsningen til den nye sensoren, som Logitech sier har et maksimalt nivå på solide 12 000 DPI. Dermed drister selskapet seg til å kalle sensoren den mest presise på markedet. Nøyaktig hva du skal med en slik oppløsning er dog noe uvisst: Så snart du har passert 6000 DPI begynner følsomheten å bli så høy at den minste rykning kan sende pekeren på tvers av skjermen.

Spilleren skal i tillegg enkelt kunne velge mellom fem ulike DPI-trinn under spillingen, hvorav den laveste ligger på 200 DPI.

Fem vekter

I likhet med en del andre spillmus på markedet kommer G502 Proteus Core også med vekter, nærmere bestemt fem vekter på 3,5 gram hver, som skal gi deg relativt stor fleksibilitet i forhold til hvordan du vil balansere musen.

11 programmérbare knapper er også på plass, og Logitech har i tillegg sørget for et ekstra raskt skrollehjul, myk overflate og LED-indikatorer for DPI-innstillingene. Responstiden er på 1 millisekund, og hovedknappene er oppgitt med en varighet på 20 millioner klikk.

Den nye spillmusen er lagt ut for forhåndsbestilling til en pris på 80 dollar, altså rundt 480 norske kroner, men norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon finner du på Logitechs produktside, og se også video under.

Logitech slapp også nylig et tastaturet med innebygget berøringsflate: Gir deg full kontroll i TV-stuen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen