Ny Sony-mobil har unik skjermteknologi

Ny Sony-mobil har unik skjermteknologi

Xperia sola lar deg betjene skjermen uten å berøre den.

Sony Xperia sola

Størrelse: 11,6 x 5,9 x 0,99 cm
Vekt: 107 gram
Skjerm: 3,7 tommer, 854 x 480 bildepunkter, TFT, kapasitiv trykkskjerm
Operativsystem: Android 2.3. Android 4.0 kommer sommeren 2012.
Internett: Quad-band EDGE/GSM/GPRS 850, 900, 1800, Wi-Fi
Kamera: 5 megapiksler
Maskinvare: 1 GHz STE U8500 tokjerneprosessor
Minnekort: 8 GB intern lagring, støtter Micro-SD inntil 32 GB
Teknologi: Bluetooth A2DP, USB, Wi-Fi, AGPS
Batteri: 1320 mAh. Taletid: 6 timer (GSM), 5 timer (UMTS). Standby: 470 timer (GSM), 475 timer
Forventet pris ved lansering: Rundt 2.500 kroner
Tilgjengelig i Norge: Slutten av april 2012
Sony Xperia sola ventes til landet i slutten av april.
Sony Xperia sola ventes til landet i slutten av april.

Sony har lansert en ny smarttelefon, Xperia sola, som benytter en ny skjermteknologi som lar deg navigere i nettleseren uten å berøre skjermen. Når du holder fingeren like over skjermoverflaten vil det dukke opp en markør som du kan bevege rundt på skjermen. Så snart du har funnet en lenke du vil klikke på, kan lenken merkes og aktiveres med et trykk.

Teknologien kalles "Floating Touch" og vil ifølge Sony bli utvided med flere funksjoner og støtte i flere programmer gjennom programvareoppdateringer, og gjennom samarbeid med utviklere.

Vi har ingen detaljerte opplysninger om hvordan Floating Touch-teknologien fungerer, men har fått vite fra Sony at det er snakk om å gjøre den kapasitive skjermen langt mer sensitiv enn normalt – slik at den faktisk detekterer fingeren selv om du holder den litt over skjermen.

Støtter NFC og SmartTags

Sony Xperia sola har en tokjerneprosessor på 1 GHz, og kommer med en 3,7-tommers skjerm som benytter Sonys egen Mobile Bravia Engine-teknologi. Det gir blant annet bedre bildekvalitet på videoavspilling, samt bedre farger og kontrast.

Telefonen har innebygget NFC, Near Field Communication, som lar deg utveksle informasjon med andre NFC-forberedte telefoner. Ved å holde telefonen mot en såkalt SmartTag kan telefonen automatisk aktivere en bestemt profil. Det følger med to SmartTags. Den ene kan du plassere på soverommet for å automatisk aktivere stillemodus og skru på alarmen ved å holde telefonen mot SmartTag-en, mens den andre kan plasseres i for eksempel stuen og brukes for å skru på trådløst nettverk og starte opp apper for nyheter og værmelding. Du kan selv endre hva som skal skje når du holder telefonen mot en bestemt SmartTag.

Flere farger

Xperia sola vil komme på markedet rundt uke 17, det vil si i slutten av april. Telefonen vil bli tilgjengelig i svart, hvitt eller rødt.

Prisen er foreløpig ikke kjent, men spesifikasjonene er ikke så veldig ulike Xperia U, bortsett fra litt større skjerm. Dermed vil vi anta at prisen vil ligge på omtrent samme nivå, kanskje litt høyere – det vil si rundt 2.500 kroner.

Les også: Sony lanserte neste generasjon smartmobiler

Her kan du se video av den nye mobilen:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen