Ny Sony-brikke for digitalkamera klarer 4K-video

Ny Sony-brikke for digitalkamera klarer 4K-video

Ikke nok med det, den klarer 60 bilder i sekundet!

På de japanske nettsidene til Sony vises det nå fram en helt ny bakbelyst CMOS-bildebrikke beregnet for vanlige digitalkameraer som har noen ganske utrolige spesifikasjoner. Størrelsen er 1/1.7 tommer, det vil med andre ord si at den er 7.6mm * 5.7mm stor og det godt beskrivende navnet den har fått er IMX144CQJ. Oppløsningen blir 4072 x 3046 piksler som resulterer i ca. 12.4 megapiksler.

Sonys nye serie med bildebrikker?
Sonys nye serie med bildebrikker?

Les også: Møt Aware 2: Gigapikselkamera

Denne lille brikka klarer nemlig å filme i 4K med 60 bilder per sekund. For å sette spesifikasjonene i litt perspektiv: Video i full HD har en oppløsning på ca. 2 megapiksler mot oppunder 9 megapiksler med 4K-video (4096 x 2160). Det eneste vi stusser litt over er hvordan oppløsningen på videoen fra brikka er høyere enn det effektive pikselantallet i bredden. Om noen av våre kjære lesere er flinke i japansk, ta en titt her og informer oss gjerne i kommentarfeltet under.

Får vi 12-bit video?
Får vi 12-bit video?

I tillegg til spenstig video-funksjon loves det mindre støy, høyere dynamikkomfang og bedre sensitivitet - og det ved 34% mindre strømforbruk sammenlignet med tidligere generasjoner. Det aller beste er at brikken antageligvis går til masseproduksjon allerede i november i år, altså rett etter Photokina. Vi blir ikke overrasket om det kommer en hel del mer informasjon om brikken og eventuelle kamera der.

Noen tanker
Vi tviler på at selvom teknologien er tilgjengelig om ikke lenge, at dette faktisk kommer til å dukke opp i noe forbrukerkamera med det første. Det krever mye av komponentene i et kamera å filme med så enorm oppløsning og høyt antall bilder per sekund. I tillegg vil nok minnekortene slite med å holde følge, uansett hvilken hastighet de lover på papiret. Vi kan kanskje bare håpe at dette blir et Panasonic GH2 v2 - et kamera som leverte og leverer enormt god video etter litt miksing og triksing med firmware.

Les også: Slik blir fremtidens kamerabrikker

Kilde: Sony.co.jp (oversatt med google)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen