Skype 5.0 for Android vil snart kunne finne vennene dine via adresseboken på telefonen.
Skype 5.0 for Android vil snart kunne finne vennene dine via adresseboken på telefonen. (Bilde: Shutterstock / montasje)

Ny Skype for Android finner vennene dine automatisk

Se hva som er nytt i versjon 5.0 av Microsofts meldingsapp.

Microsofts populære IP-telefoni- og chatte-app Skype lanseres nå i versjon 5.0 for Android. Skype 5.0 skal ha få sterkere bånd til mobilen din, blant annet ved å bruke telefonens adressebok. Tidligere har du vært nødt til å forholde deg til en egen adressebok bare for Skype. 

Finner vennene automatisk

Den nye versjonen er allerede rullet ut i Googles applikasjonsbutikk. Innen noen måneder vil du også få beskjed om å verifisere telefonnummeret ditt. Da vil du kunne velge om Skype automatisk skal legge til venner på listen din. Dette gjør den ved å lete i telefonlisten din etter telefonnumre til andre som har verifisert sitt telefonnummer i Skype, og disse vennene vil dukke opp i Skypes adressebok.

Privatlivet ditt skal også bli bedre ivaretatt ved at du kan velge å ikke vise telefonnummeret ditt i den offentlige profilen. Du kan også velge at vennene dine ikke kan få deg automatisk lagt til i adresseboken dersom du ønsker det. Videre lover Skype å ikke spamme vennene dine når de legges til i adresselisten din. 

Hvis du bruker en Microsoft-konto til å logge på Skype, vil applikasjonen også kunne lete etter nye kontakter i Outlook og Windows 8.

Også til andre plattformer innen kort tid

Skype og Microsoft skriver også i bloggen sin at de jobber med å få ut de nye funksjonene også til andre mobilplattformer enn Android i løpet av de kommende månedene.

Du kan laste ned den nye Android-versjonen her

Er du på jakt etter gode apper til mobilen din?
Her finner du en stor oversikt over apper vi anbefaler »

(Kilde: blogs.skype.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen