Ny rekord i antall kraftige DDoS-angrep
(Bilde: sibgat/Shutterstock.com)

Ny rekord i antall kraftige DDoS-angrep

Første halvåret hadde den største konsentrasjonen noensinne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De såkalte DDoS-angrepene (Distributed Denial of Service), som i korte trekk innebærer å sette nettsider ut av spill ved å overbelaste serverne med trafikk, er blitt en yndet metode blant mange vandaler på Internett.

Det utvikles stadig nye teknikker for å gjøre metoden enda mer effektiv, og en annen bekymringsfull faktor er at angrepene ofte er relativt enkle å utføre, noe som innebærer at også svært unge personer er i stand til å utføre dem.

Hektisk DDoS-halvår

En konsekvens av dette er at angrepene også stadig blir mer potente, og nå viser det seg at det første halvåret av 2014 faktisk har satt ny rekord når det gjelder antallet kraftige DDoS-angrep. Som ZDNet melder kommer dette frem i en ny rapport lagt frem av sikkerhetsselskapet Arbor Networks.

Ifølge rapporten skal det i løpet av de første seks månedene i år allerede ha funnet sted over 100 DDoS-angrep med et trafikkvolum på minst 100 gigabit per sekund, noe som altså regnes som svært omfattende angrep.

I tillegg skal det ha skjedd over dobbelt så mange DDoS-angrep på minst 20 gigabit per sekund som i løpet av hele 2013, noe som også er en oppsiktsvekkende økning. Samlet sett skal det første halvåret ha hatt den største konsentrasjonen av kraftige DDoS-angrep noensinne.

Kjempeangrep mot Spania

Det aller kraftigste angrepet som ble registrert i andre kvartalet hadde et volum på 154 gigabit per sekund, og ble visstnok rettet mot et mål i Spania. I gjennomsnitt hadde angrepene et volum på cirka 760 megabit per sekund i andre kvartal.

Tallene i rapporten er basert på data hentet inn gjennom et globalt analysenettverk kalt «Atlas», som nå omfatter et totalt trafikkvolum på rundt 70 terabit per sekund. Dette skal tilsvare cirka én tredjedel av den samlede Internett-trafikken i verden.

For flere detaljer om DDoS-statistikken kan du lese hele rapporten her.

Norge er på ingen måte skjermet for denne type angrep: Massivt DDos-angrep sperret nettsiden og nettbanken til DNB »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen