Ny oppgradering kan gi deg trøbbel med Face ID
(Bilde: Apple/Skjermdump)

Ny oppgradering kan gi deg trøbbel med Face ID

Slik fikser du problemene om du har oppgradert til iOS 11.2.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De siste par dagene har det vært mulig å oppgradere til versjon 11.2 av iOS. I kjølvannet av denne oppdateringen sliter flere brukere med at Face ID-funksjonen ikke lenger fungerer med iPhone X, melder 9to5Mac

Face ID er en av tingene som skiller iPhone X fra tidligere mobiler fra Apple. Ved hjelp av flere tusen ørsmå prikker måler telefonen ansiktet ditt, slik at du kan låse opp enheten bare ved å se på telefonen. 

Får feilmelding

Brukerne som opplever problemer etter oppdateringen får opp en feilmelding når de prøver å låse opp telefonen. I skjermen står det «unable to activate Face ID on this Phone». 

Heldigvis for de brukerne som opplever dette problemet, er det fint mulig å låse opp telefonen på andre måter. Og skulle du ha dette problemet er løsningen enklere enn som så. 

Problemet med tid- og datoinnstillinger 

Grunnen til at problemene oppstår skal angivelig være at Face ID blir forvirret av tid- og datoinnstillingene. Den nye oppdateringen ble sendt ut i helgen, etter at det ble oppdaget problemer med versjon 11.1.2. der en viss type app fikk hjemskjermen til å krasje. 

Løsningen på det nye problemet er imidlertid enkel. I de fleste tilfeller har en enkel omstart av telefonen fikset opp i problemet. Samtidig anbefales man å sette tid- og datoinnstillingene til auto. 

Har du ikke sett eller hørt om iPhone X? 
Her kan du lese testen av Apples nye råtass »

(Kilde: 9to5Mac)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen