(Bilde: Montasje: Apple/Shutterstock)

Ny oppdatering dobler MacBook Airs nettverk

Endelig kommer fiksen Air-eierne har ventet på.

Endelig får nye eiere av MacBook Air oppdateringen de har ventet på. En rykende fersk programvareoppdatering fra Apple lover nå å ordne opp i den labre overføringshastigheten enkelte har opplevd over hjemmenettverket.

Det var ved lanseringen av nye MacBook Air i sommer at Apple introduserte den splitter nye 802.11 ac-standarden for trådløs overføring i sine tynne maskiner

Denne skulle i teorien gi trege filoverføringer et godt spark i baken, med opptil tre ganger hastigheten den forrige generasjonen lovet. I praksis ble dog historien en helt annen, og like etter lanseringen ble Apple nedringt av frustrerte kunder.

Ikke bare var ytelsen laber, men selve tilkoblingen falt også til stadighet ut. En måned senere leverte Apple en fiks for tilkoblingsproblemene, men inntil nå har altså hastigheten stått på stedet hvil.

Ny oppdatering

Det ble spekulert i at en programvareoppdatering kunne ordne opp i problemene allerede i juli, da flere oppdaget at Windows i BootCamp ikke hadde problemer med overføringshastigheten.

Og med denne ukes oppdatering, som også inneholder flere feilrettinger som en del av den femte store oppdateringen av Mountain Lion, nemlig 10.8.5, skal endelig eiere av MacBook Air sin 2013-modell få fart på filoverføringene sine.

Målinger utført av teknologinettstedet Ars Technica viser at den nye oppdateringen holder ord. I deres tester er ytelsen mer enn doblet med programvareoppdateringen installert.

Flere feilrettinger

Blant de andre oppdateringene i 10.8.5 finner vi feilrettinger for E-post-programmet og skjermspareren, samt stabilitetsfikser for filoverføringer over det kablede nettverket.

Den nye 10.8.5-oppdateringen kan hentes ned nå fra Apples nettsted, eller lastes ned med Mac App Store sin oppdateringsfunksjon.

Den raske 802.11ac-standarden lover lynrask overføringshastighet:
Dette er alt du må vite om den nye teknologien >>

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen