Vaio Phone Biz er bygget i aluminium, men har relativt bedagelige spesifikasjoner på innsiden. Foreløpig er den relativt alene om å ha et like påkostet ytre blant den nyeste generasjonen Windows-telefoner.
Vaio Phone Biz er bygget i aluminium, men har relativt bedagelige spesifikasjoner på innsiden. Foreløpig er den relativt alene om å ha et like påkostet ytre blant den nyeste generasjonen Windows-telefoner. (Bilde: Vaio)

Ny og lekker Windows-telefon med Vaio-stempel

Japanske Windows-fantaster fikk akkurat en telefon å glede seg til.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vaio Phone Biz

Størrelse: 15,61 x 7,7 x 0,83 cm
Vekt: 167 gram
Skjerm: 5,5 tommer, 1920 x 1080 piksler
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 617, 8x Cortex A53@1,2 GHz, Adreno 405 GPU, 3 GB RAM
Lagringsplass: 16 gigabyte + minnekortplass
Operativsystem: Windows 10 Mobile
Teknologi: Continuum - kan kobles til storskjerm og brukes som PC
Kamera: 13 megapiksler hovedkamera, 5 megapiksler frontkamera
Batteri: 2 800 mAh
Pris: Rundt 3600 kroner i Japan

Microsoft har slitt med sin mobile Windows-plattform i flere år. Den siste tiden har det vært få nye modeller i omløp, og salget har falt drastisk. Men det hindrer ikke andre selskaper i å plukke opp operativsystemet. Nylig så vi nærmere på Acers Jade Primo, og nå har også japanske Vaio avduket sin nye Windows-telefon.

Vaio er kanskje mest kjent for å ha vært PC-delen av Sony inntil de i 2014 ble solgt ut av selskapet.

En telefon for «biz»?

Navnet på telefonen er litt snodig. Den er døpt Vaio Phone Biz, og skal formodentlig være ment for folk som trenger en kraftig telefon i yrkessammenheng.

Sannsynligvis vil telefonen være forlokkende for noen og enhver. Der Microsoft har fått en del kritikk for de seneste Lumia-modellenes litt kjedelige og plastdekte ytre, ser Phone Biz ut som den rake motsetningen.

Vaios telefon er nemlig bygget i aluminium fra topp til tå, med glass på fremsiden.

På innsiden må den like fullt se seg kraftig slått av såvel Microsofts egne modeller, og Acers Jade Primo.

Ikke like heftig på innsiden

Vaio er mest kjent for påkostede bærbare PC-er med heftig design. Nå prøver de seg på sin første Windows-telefon.
Vaio er mest kjent for påkostede bærbare PC-er med heftig design. Nå prøver de seg på sin første Windows-telefon. Foto: Vaio

Selv om den er utstyrt med en stor skjerm på 5,5 tommer, med full-HD-oppløsning, er det den litt forsiktige Snapdragon 617-brikken som driver telefonen. Her er vi altså nede på midten av Qualcomms brikkestige, og ytelsen i apper og krevende oppgaver vil altså antakeligvis være en del dårligere enn i bedre spesifiserte telefoner.

Like fullt skal Vaio Phone Biz klare å kjøre Continuum, som går ut på at telefonen kobles til en storskjerm og brukes som en slags lettvekts-PC med det vanlige Windows-grensesnittet mange av oss jobber i fra før.

Da vi testet Continuum-løsningen for en tid tilbake var det relativt få apper som ville kjøre på storskjermen, og vi ble tidvis plaget av tregheter i de som gjorde det. Om hastighetskrøllet først og fremst handlet om den tidlige fasen Windows 10 var - og til dels fortsatt er i, eller om magert kraftverk under panseret er uklart.

Relativt rimelig å kjøpe

Ellers skal telefonen få batteri på 2800 mAh, og et hovedkamera som knipser bilder med 13 megapikslers oppløsning. Spesifikasjoner ganske trygt innenfor det vanlige, med andre ord. Men så er også prisen slett ikke så gærn. Telefonen koster 50 000 japanske yen, noe som kan oversettes til rundt 3600 kroner, uten at vi har regnet på avgiftsdifferansene.

Vaio har lagt ut informasjon om telefonen, men den er foreløpig kun tilgjengelig på japansk.

(Kilder: Vaio.com, gsmarena.com, slashgear.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen